– Refleksen er ferskvare

Bytt gjerne årlig.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle vet at det er lurt å bruke refleks i mørke, men det er ikke alle reflekser som er like lure å bruke. Gamle reflekser kan bli slitt og miste effekt, og dersom du selv tror at du går rundt og lyser som et amerikansk juletre i mørket, kan det oppstå farlige situasjoner.

I forbindelse med en test av Biltema-reflekser utført av Reflexconsult AS, understreket daglig leder Stig A. Schibbye til DinSide faren ved å bruke en dårlig refleks: Når man bruker refleks, og tror at man blir sett, agerer man annerledes og tar andre sjanser enn dersom man vet at man ikke blir sett - da er man litt mer på defensiven.

– Man kan havne i farligere situasjoner fordi man tror at man blir sett, sa Schibbye til DinSide.

Biltema-refleks fikk stryk: - Ikke mulig å bli dårligere

Varighet: Tre år

Nå er det igjen tid for mørke morgener og mørke kvelder, og nord i landet er det snart mørkt store deler av døgnet. Da er det viktig å ha en refleks som virker. Ifølge svenske Vägverket har en refleks en gjennomsnittlig levetid på tre år.

- Tidligere undersøkelser vi har gjennomført viser at cirka 40 prosent av befolkningen har reflekser som er mer enn tre år gamle. En slitt refleks gjør deg mye mindre synlig og vil øke sannsynligheten for uhell, sa Mari Bræin Faaberg, informasjonssjef i Codan Forsikring til DinSide i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer