Revidert nasjonalbudsjett 2019

Regjeringen setter av 200 millioner til bomstasjoner

Sletter gjelda til tre bompengeprosjekt og fjerner bomstasjonene.

SETTER AV 200 MILL: Regjeringen vil bevilge 200 millioner kroner til å betale ned tre bompengeprosjekt i revidert nasjonalbudsjett. Foto: NTB Scanpix
SETTER AV 200 MILL: Regjeringen vil bevilge 200 millioner kroner til å betale ned tre bompengeprosjekt i revidert nasjonalbudsjett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen er oppdatert.

Allerede i går gikk det ut lekkasjer som fortalte at regjeringen ville bevilge 200 millioner kroner til å bygge ned bomstasjoner og betale ut gjeld. Det ble bekreftet av samferdselsminister Jon Georg Dale tirsdag klokka 10.45, da regjeringens reviderte nasjonalbudsjett for 2019 ble presentert.

- Regjeringen er opptatt av at det skal bli mindre bompenger for folk flest. Nå brukar vi 200 millioner kroner til å slette gjelda til tre bompengeprosjekt og fjerner bomstasjonene. Igjen viser vi at vi tar folks bompengbelastning på alvor, ved å få gjennom ytterligere tillatelser. Det kommer bilistane til gode, seier samferdselsministeren.

I utgangspunktet er dette fortsatt bare et forslag til revidert nasjonalbudsjett, men ettersom vi nå har en flertalls-regjering i Norge vil forslagene etter alt å dømme gå gjennom, når budsjettet blir behandlet i slutten av juni.

Disse fjernes

De tre bompengeprosjektene som vil få slettet gjelda og bomstasjonene fjernet er:

  • Fylkesveg 544, Halsnøysambandet (Hordaland)
  • Fylkesveg 17, Tverlandet–Godøystraumen (Nordland)
  • Listerpakken (Vest-Agder)

Regjeringen sørger for at bilistene som kjører på disse strekningene sparer 200 millioner kroner, ved at bommene fjernes allerede i løpet av dette kalenderåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer