Regler for kjøring av mopedbil:

Regjeringen vil la 16-åringer kjøre mopedbil

Regjeringen vil åpne opp for at 16-åringer kan kjøre mopedbil. – Det kan bidra til økt trafikksikkerhet, mener Frp-talsmann.

MOPEDBIL FOR 16-ÅRINGER: Nå foreslår regjeringen at aldersgrensen for kjøring av mopedbil settes ned til 16 år. Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix
MOPEDBIL FOR 16-ÅRINGER: Nå foreslår regjeringen at aldersgrensen for kjøring av mopedbil settes ned til 16 år. Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix Vis mer
Publisert

Samferdselsdepartementet har bedt Vegdirektoratet sende et forslag på høring som går ut på at aldersgrensen for å kjøre mopedbil senkes til 16 år, opplyser Frp.

Regjeringen har tidligere gjort selvbalanserende kjøretøy tillatt brukt i Norge. Tidligere i år bestemte de dessuten at aldersgrensen for bruk av ståbrett eller hoverboard, ble fjernet.

– Jeg mener det helt klart er en fordel at 16-åringer kan få kjøre mopedbil. Det vil gi mer erfaring og bedre kjøreferdigheter. De vil lære å beherske en bil, lese og forstå trafikken slik at overgangen til en ordentlig bil vil bli langt enklere når de fyller 18 år, sier partiets veipolitiske talsmann, stortingsrepresentant Tor André Johnsen.

I dag må man være 18 år gammel for å kjøre mopedbil over 150 kilo.

– Jeg vil hevde at det også er vesentlig tryggere og sikrere med en mopedbil enn en moped, sier Johnsen.

Mopedbiler har tidligere fått svært dårlige resultater i Euro NCAP-tester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer