Mercedes-Benz EQXX dreper rekkeviddeangsten

Rekkevidde over 100 mil

Mercedes vil få slutt på dieselbilistenes rekkeviddeangst.

ELBIL: Dette er den nyeste prototypen til Mercedes-Benz som ble avdekket mandag 3. Januar. Video: Mercedes-Benz. Klipp: Malin Ridder-Nielsen Janssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med nytt batteri og teknologi som sparer vekt, skal Mercedes bygge bilen som slår Tesla på det meste. Bilen, som foreløpig er en prototype med navnet Vision EQXX, skal være i stand til å kjøre over 100 mil på én lading. Det er den mest effektive bilen Mercedes-Benz noen gang har laget.

Mercedes viste fram Vision EQXX mandag kveld og fortalte samtidig at testingen av bilen vil starte allerede før sommeren.

Viser framtida

– Dette er ikke bare en designstudie, men en bil som viser hvordan vi vil utvikle elbilen videre. Her viser vi hvordan vi vil gjøre batteriet og den elektriske motoren mer effektive, samtidige som vekten på bilen kuttes og luftmotstanden senkes, sa Daimlers utviklingssjef Markus Schaefer, da han avduket bilen.

Nytt super-batteri

Batteriet i Vision EQXX er på rundt 100 kWt og har ny kjemi som er utviklet sammen med Formel 1-ingeniørene til Mercedes. Det er halvparten så stort som dagens batterier - og betydelig lettere.

I tillegg skal bilen ifølge Mercedes ha et energiforbruk på under 10 kWt på 10 mils kjøring. Til sammenlikning bruker Tesla Model S rundt 18 kWt på den samme kjørestrekningen, ifølge amerikanernes offisielle data.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.