Polestar 3

Rekkevidde: over 600 kilometer

Polestars første SUV er offisiell.

POLESTAR 3: SUV-en kan bestilles nå og blir tilgjengelig neste høst. Foto: Polestar
POLESTAR 3: SUV-en kan bestilles nå og blir tilgjengelig neste høst. Foto: Polestar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld norsk tid avduket Polestar den helelektriske Polestar 3 som blir selskapets første SUV. Det blir også den første Polestar-bilen som produseres på to kontinenter, avslører bilprodusenten i en pressemelding.

- Polestar 3 er en kraftfull elektrisk SUV som appellerer til sansene med et tydelig skandinavisk design og en fantastisk kjøredynamikk. Vi tar også produksjonen vår til nye høyder, når vi starter Polestar-produksjon i USA. Vi er stolte av og glade for å utvide porteføljen vår samtidig som vi fortsetter den raske veksten, sier Thomas Ingenlath, toppsjef i Polestar, i pressemeldingen.

Nytt designspråk

Designen skiller seg ut fra både Polestar 1 og Polestar 2 med en helt annen front og kurve, men de nye frontlyktene, kalt Dual Blade, er tydelig inspirert av Volvos Tors hammer-lykter.

For samarbeidet med Volvo er tett. Polestar 3 vil ha aktiv- og passiv sikkerhetsteknologi utviklet av Volvo, med radarsensorer som skal varsle deg om et barn eller kjæledyr forlates i bilen. Denne teknologien vil også være på plass i kommende Volvo EX90.

Av andre sikkerhetselementer vil Polestar 3 ha fem utvendige kameraer og tolv utvendige sensorer, samt førerovervåking som overvåker førerens øyne som kan registrere om føreren er distrahert eller søvnig, og deretter varsle med lydmeldinger eller nødstanse bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer