Nye Mercedes EQE

Rekkevidde som en bensinbil

Med en rekkevidde på 660 kilometer, er det liten grunn til rekkeviddeangst bak rattet i nye, elektriske Mercedes EQE.

OVERBEVISER DIESEL-FRELSTE: Elektriske Mercedes EQE vises på bilutstillingen som åpner i München i dag, En rekkevidde på 660 kilometer blir svært viktig for å overbevise kunder som tradisjonelt kjører diesel eller bensin til å velge elektrisk. Video: Mercedes. Foto: Daimler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes E-klasse har for mange vært synonymt med en drosjebil. Gjerne litt nedkjørt og skranglete. Det er svært lite som minner om dette i nye elektriske E-klasse, som vises på den store bilutstillingen i München som åpner i dag. I tillegg til rekkevidde som en bensinbil, får den mange spennende tekniske detaljer og mye utstyr som er hentet direkte fra den luksuriøse S-klassen.

Det er ikke mer enn ett og et halvt år siden Mercedes EQC kom i norske butikker som fabrikkens første moderne elbil. Etter det er både den kompakte SUV-en EQA og flaggskipet EQS lansert. Nå er turen altså kommet til den elektriske utgaven av den populære E-klassen.

- En av ti Mercedes-kunder velger allerede et av våre elektriske alternativer. Jeg er sikker på at nye EQE vil få mange flere til å velge en ren elektrisk bil, sa Mercedes-sjef Ola Kallenius, da han viste fram bilen.

Svært mye plass

Bilen vil komme i to utgaver, inkludert en 288 hesters sterk EQE 350. Detaljer om den andre modellen kjenner vi foreløpig ikke. Ifølge Kallenius er EQE lenger enn en vanlig E-klasse, og har usedvanlig stor plass innvendig, siden den er bygget fra bunnen av som en ren elbil. Den har ikke tradisjonell girkasse, eksosanlegg, stor forbrenningsmotor og så videre, noe som frigjøre mye plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer