Rekordår for mopedforhandlerne

De som trodde moped-kjøring gikk av moten på 80-tallet, må tro om igjen. Gode tider og moteriktige scootere har skapt en ny moped-bølge.

HARDERE KONKURRANSE: Suzuki, her representert ved veteranen TS 50X, er fortsatt det mest populære moped-merket i landet. Men konkurransen hardner til.
HARDERE KONKURRANSE: Suzuki, her representert ved veteranen TS 50X, er fortsatt det mest populære moped-merket i landet. Men konkurransen hardner til. Vis mer
Publisert

Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), viser nemlig at det ved utgangen av november var solgt hele 8.124 nye mopeder i Norge. Det er en vekst på hele 34,2 prosent i forhold til fjoråret.

Det som er nesten like interessant, er det store antallet aktører på det norske mopedmarkedet. For ungdommen har nå drøye 35 merker fra hele verden å velge mellom når mopedførerprøven er bestått.

Utrolig vekst for Chun Lan

På toppen av listen (nederst på siden) finner vi, ikke overraskende, Suzuki, som har en markedsandel på hele 20,1 prosent. Men like bak finner vi kinesiske Chun Lan, som i løpet av få år har opparbeidet seg en markedsandel på drøye 16 prosent. Chun Lan kan nemlig vise til en utrolig vekst. For mens Suzuki økte salget med drøye ni prosent i forhold til fjoråret, oppnådde Chun Lan en salgsvekst på hele 86 prosent. Dermed ser det ut til at Suzuki ikke bør føle seg altfor trygg på å beholde posisjonen som Norges mest populære moped-merke.

Honda taper

På tredjeplass finner vi Peugeot, som har solgt 1.109 mopeder hittil i år. Også Peugeot har opplevd stor salgsvekst, i motsetning til Honda. Honda er nemlig et av de få merkene som har tapt markedsandeler i løpet av året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer