Rekordbil-mysteriet

Det ble lovet utrolige ytelser i Barabus TKR. Bilen ble vist frem. Hva skjedde så? Hvis noen der ute vet noe, skriv et innlegg!

Rekordbil-mysteriet
Publisert
Sist oppdatert

Den dag i dag, når det diskuteres hvilke biler som er verdens raskeste, kommer det av og til en kverulant og sier: - Dere tar feil alle sammen; verdens raskeste produksjonsbil er Barabus TKR.

Verdens raskeste?!

Hæ? Brabus? Nei! BArabus. 0-100 på under 2,0 sekunder og 434 kilometer i timen. Banker både SSC Ultimate Aero, Bugatti Veyron og Koenigsegg ned i støvlene. Hva sier du til det?

London, 2006

Vel, når sant skal sies: Ikke stort. Men vent nå litt... Det sto jo faktisk en slik bil på bilutstillingen i London i... skal vi se - 2006, var det det var. Vi har til og med funnet igjen et bilde på nettet. Og en pressemelding.

1.005 hk

Ifølge denne er bilen en italienskprodusert supersportsbil med motor fra Storbritannia. Sakens kjerne, altså motoren, skulle være en biturboladet V8-motor med en toppeffekt på hele 1.015 hestekrefter (1.005 bhp) ved 6.800 omdreininger. Dette skulle gi de helt uhyrlige ytelsene 1,67 sekunder fra 0 til 60 mph (miles i timen), hvilket tilsvarer 1,8-1,9 sekunder fra 0 til 100. Topphastigheten, oppgitt til 270 mph, tilsvarer cirka 434 kilometer i timen. I løpet av utstillingen modererte Barabus seg noe og henviste til "under to sekunder" på 0 til 60 mph.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer