Rekordbil-mysteriet

Det ble lovet utrolige ytelser i Barabus TKR. Bilen ble vist frem. Hva skjedde så? Hvis noen der ute vet noe, skriv et innlegg!

Rekordbil-mysteriet
Publisert
Sist oppdatert

Den dag i dag, når det diskuteres hvilke biler som er verdens raskeste, kommer det av og til en kverulant og sier: - Dere tar feil alle sammen; verdens raskeste produksjonsbil er Barabus TKR.

Verdens raskeste?!

Hæ? Brabus? Nei! BArabus. 0-100 på under 2,0 sekunder og 434 kilometer i timen. Banker både SSC Ultimate Aero, Bugatti Veyron og Koenigsegg ned i støvlene. Hva sier du til det?

London, 2006

Vel, når sant skal sies: Ikke stort. Men vent nå litt... Det sto jo faktisk en slik bil på bilutstillingen i London i... skal vi se - 2006, var det det var. Vi har til og med funnet igjen et bilde på nettet. Og en pressemelding.

1.005 hk

Rekordbil-mysteriet

Ifølge denne er bilen en italienskprodusert supersportsbil med motor fra Storbritannia. Sakens kjerne, altså motoren, skulle være en biturboladet V8-motor med en toppeffekt på hele 1.015 hestekrefter (1.005 bhp) ved 6.800 omdreininger. Dette skulle gi de helt uhyrlige ytelsene 1,67 sekunder fra 0 til 60 mph (miles i timen), hvilket tilsvarer 1,8-1,9 sekunder fra 0 til 100. Topphastigheten, oppgitt til 270 mph, tilsvarer cirka 434 kilometer i timen. I løpet av utstillingen modererte Barabus seg noe og henviste til "under to sekunder" på 0 til 60 mph.


Seks mill

Det ble presisert at bilen skulle bygges i Colonella i Italia og at det skulle bygges 300 til 400 biler i løpet av en tre-årsperiode. Veiledende pris i England ble oppgitt til 360.000 pund, noe som ville gitt en pris i Norge på minst seks millioner kroner.

Barabus hadde en webside på Internett med beskrivelse av bilen og det var mulig å bestille et eksemplar der og da.

Så ble websiden tatt ned og ingen kontaktinformasjon var å oppdrive.

Lesere som vet mer er invitert til å komme med informasjon i tråden under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer