Rekordbillig Mercedes-stasjonsvogn

Nye E-klasse stasjonsvogn får en innstegspris på 500.000 kroner, og forbedrer dermed sin konkurransekraft overfor erkekonkurrentene.

Rekordbillig Mercedes-stasjonsvogn
Publisert
Sist oppdatert

Den nye stasjonsvognen av Mercedes mest solgte modell i Norge, vil bli introdusert her i landet den 13. november. Og da vil prisene starte på 500.000 kroner. For denne summen får man en E 200 CDI Blue Efficiency, som har en 136-hesters dieselmotor under panseret.

Neste trinn på stigen er E 220 CDI Blue Efficiency. Denne har en 170-hesters motor og vil starte på 550.000 kroner.

Betydelig rimeligere

Sammenlignet med prisene på de utgående E-klasse-stasjonsvognene, er de nye prisene overraskende lave. Forrige generasjon hadde nemlig en innstegspris på 560.000 kroner, noe som betyr at startprisen har sunket med 60.000 kroner. For ikke å snakke om den utgående 220 CDI-utgaven, som kostet 614.000 kroner, 64.000 kroner mer enn den nye.

De lavere prisene kommer til tross for at de nye utgavene skal være velutstyrte - blant annet skal elektrisk betjent bakluke være å finne blant standardutstyret.

Vellykkede forhandlinger

Den norske Mercedes-Benz-importøren forklarer de offensive prisene med vellykkede forhandlinger med Mercedes-Benz-fabrikken og kraftig reduserte CO2-utslipp - noe som gir lettelser i engangsavgiften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer