Elbil

Rekordhøyt elbilsalg

1. desember nådde Norge en milepæl i elbilsalget.

REKORD: Elbilsalget i Norge har for første gang passert 100 000 i løpet av ett år. Foto: Gorm Kallestad / NTB
REKORD: Elbilsalget i Norge har for første gang passert 100 000 i løpet av ett år. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har det vært solgt over 100 000 nye elbiler i løpet av et år, men onsdag 1. desember ble den magiske grensen passert.

- Elbilsalget viser at vi har god kurs mot nullutslipp på norske veier, og det er gledelig at 2021 blir et rekordår for elbiler i Norge, forteller generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu i en pressemelding.

Ny registreringsrekord

Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at 7 av 10 som kjøpte ny bil i november, kjøpte elbil. Ser vi kun på privatkjøp er andelen hele 88,9 prosent.

I november ble det dessuten satt ny registreringsrekord for nye personbiler.

Av 15 274 førstegangsregistrerte nye personbiler i november, var 6 av 10 på «Topp 10-listen» bilmodeller som ikke fantes i Norge for ett år siden, skriver OFV.

- Merkene på registreringstoppen i november er velkjente. Men bare fire av de ti modellene på registreringstoppen for nye biler, var til salgs i fjor. Resten er nyheter i år, og viser at nybilkjøpere stoler så mye på merkene, at de gjerne signerer kontrakt på helt nye modeller. Ofte lenge før det har vært mulig å se bilen på nært hold, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer