Rekordlavt nybilsalg i Europa

Nybilsalget i Europa falt i september til det laveste nivået siden 1995, noe som tilskrives mangel på databrikker.

FALLER: Bare sammenlignet med september i fjor, har bilsalget i Europa sunket med drøye 23 prosent. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB
FALLER: Bare sammenlignet med september i fjor, har bilsalget i Europa sunket med drøye 23 prosent. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere bilprodusenter har midlertidig måttet stenge fabrikker som følge av den globale mangelen på databrikker og har derfor ikke maktet å dekke etterspørselen.

I september ble det registrert 718.598 nye biler i Europa, en nedgang på 23,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, viser tall fra European Automobile Manufacturers' Association (ACEA).

I Tyskland var nybilsalget i september hele 32,7 prosent lavere enn i samme måned i fjor, mens nedgangen var 20,5 prosent i Italia og 15,7 prosent i Spania.

Ikke bare bilbransjen rammes av mangel på databrikker. Tidligere denne uka meldte Bloomberg at Apple måtte nedjustere sin iPhone 13-produksjon som følge av den samme mangelen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer