Forbereder elektrisk SUV for 2021

Relanserer populær folkesuv

Mitsubishi vil til neste år lansere to nye ladbare hybrider og deretter en elektrisk ASX-etterfølger. I mellomtiden kommer en oppdatert ASX på markedet.

PÅ NY I FRONT: Den kompakte SUV-en Mitsubishi ASX er med årene havnet helt i skyggen av sin ladbare storebror, Outlander, men nå kommer en betydelig oppgradert modell på markedet - dette mens vi venter på en ny, elektrisk versjon som er under utvikling. Foto: Mitsubishi
PÅ NY I FRONT: Den kompakte SUV-en Mitsubishi ASX er med årene havnet helt i skyggen av sin ladbare storebror, Outlander, men nå kommer en betydelig oppgradert modell på markedet - dette mens vi venter på en ny, elektrisk versjon som er under utvikling. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert

Den første uken i mars braker det løs med bilutstilling i Genève, som hvert år. Der vil Dinside være til stede - og det vil også den fornyede Mitsubishi ASX, som vi ser bilder av her.

Det er særlig den vesentlig endrede designen som er ny og - i denne omgang - en ny 2,0-liters bensinmotor, som kan kombineres enten med en femtrinns manuell girkasse eller en trinnløs (CVT) girkasse med seks programmerte trinn.

Tidsriktig design

Fronten har den nye Mitsubishi-identiteten for et tøffere image enn før og interiøret er kraftig oppdatert og langt mer tidsriktig, blant annet med 8-tommers berøringsskjerm. Tekniske data får vi i forbindelse med avdukingen på bilmessen i Sveits.

Mitsubishi lanserte den kompakte folkesuven ASX i 2010. Vi kåret den til klassens beste kjøp - og det var utvilsomt mye bil for pengene.

Den ble for øvrig også produsert under merkenavnene Citroën (C4 Aircross), og Peugeot (4008).

Suksessen som bleknet

Siden har Outlanders «lillebror» gått gradvis i glemmeboken hos de fleste og modellen, som var Norges fjerde mest kjøpte bilmodell i 2011 (bak VW Golf og Passat og Ford Focus), ble registrert i bare 129 eksemplarer i fjor. Men det er tross alt blitt registrert 12.000 stykker i Norge siden den ble lansert - og over 1,3 millioner på verdensbasis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer