Renault: 250-hesters Clio i produksjon

Renault Clio Sport V6 ble vist som en designstudie på motormessen i Paris i fjor høst. Den er utviklet med tanke på racing, blir allerede produsert i racing-versjon, og skal settes i produksjon som gatebil til neste år.

Renault: 250-hesters Clio i produksjon
Publisert

I etterkant av motormessen i Paris har et hundretalls av racing-utgaven av Clio V6, Clio Renault Sport V6 Trophy, blitt produsert. Produksjonsstart av gatebil-versjonen -- som kun vil bli laget i begrenset opplag -- er satt til 2. halvdel av år 2000, og Renault regner med å ha Clio V6 klar for salg før årsskifte neste år.

700.000-800.000 kroner

Volvo Personbiler Norge AS, som er den norske Renault-importøren, vil i første omgang ta inn kun ett eksemplar av bilen, men bilen vil trolig bli tilgjengelig for kjøp på bestilling. Prisen på herligheten kan nok imidlertid virke avskrekkende på de fleste av oss. Fra å koste ca. 300.000 kroner i Frankrike vil den, etter å ha satt sine hjul på norsk jord, ha fått en prislapp på rundt 700.000-800.000 kroner -- etter den norske importørens antakelser.

Heftig

En ganske heftig pris altså, men så ser det ut til å bli en bil med ganske heftige ytelser også -- og sammenlignet med de motorene som sitter i Clio nå, blir dette en helt annen verden. Men med en 3,0-liters V6'er på 250 hester er det neppe samme kundegruppe Renault er ute etter å kapre med denne kraft-pluggen. Dette blir ytterligere klart når vi vet at V6-utgaven har ofret bakseteplassen til fordel for motoren, med det resultat at ekstrem-utgaven bare har plass til 2 -- i motsetning til den ordinære utgaven av Clio som kan frakte 5.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.