Renault Espace: Aktuell med ny motor?

Renault Espace er nylig blitt kåret til den sikreste i sin klasse i Euro NCAP sin kollisjonstest av flerbruksbiler. Nå kommer også Espace med en ny motor som er mer anvendelig enn de andre to bensinmotorene.

Renault Espace: Aktuell med ny motor?
Publisert

Espace har tidligere vært tilgjengelig med en veldig stor motor på 3,0 liter og 190 hester, og en mindre 2,0-liter med 114 hester -- og en 2,2-liters dieselmotor med 113 hester. 3,0-literen blir dyr med de avgiftene vi har her til lands, og den gamle 2,0-literen er i minste laget. Derfor har ikke Espace vært en del av Renault sitt ordinære produktsortiment her til lands.

Erstatter 113-hesteren

Den nye 140-hesters 2,0-literen i Espace skal erstatte den gamle 2,0-literen med 114 hester. Motoren vil også bli tilgjengelig i den enda større Grand Espace. Den nye 2,0-literen har variable ventiltider, og har fått redusert utslipp og forbruk. De 140 hestekreftene får fritt utløp ved 5.500 omdreininger i minuttet, og maksimalt dreiemoment, på 188 Nm, er tilgjengelig ved 3.750 omdreininger i minuttet.

For dyr for importøren

Man skulle tro at Espace med denne nye 2,0-literen som er hele -- og tiltrengte -- 25 hester kraftigere enn sin forgjenger, skulle gjøre bilen mer aktuell for import og salg i Norge. Men den gang ei. Importøren sier at bilen er for tung, og at de derfor vurderer bilen for dyr i sitt segment.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.