Renault Espace: Aktuell med ny motor?

Renault Espace er nylig blitt kåret til den sikreste i sin klasse i Euro NCAP sin kollisjonstest av flerbruksbiler. Nå kommer også Espace med en ny motor som er mer anvendelig enn de andre to bensinmotorene.

Renault Espace: Aktuell med ny motor?
Publisert

Espace har tidligere vært tilgjengelig med en veldig stor motor på 3,0 liter og 190 hester, og en mindre 2,0-liter med 114 hester -- og en 2,2-liters dieselmotor med 113 hester. 3,0-literen blir dyr med de avgiftene vi har her til lands, og den gamle 2,0-literen er i minste laget. Derfor har ikke Espace vært en del av Renault sitt ordinære produktsortiment her til lands.

Erstatter 113-hesteren

Den nye 140-hesters 2,0-literen i Espace skal erstatte den gamle 2,0-literen med 114 hester. Motoren vil også bli tilgjengelig i den enda større Grand Espace. Den nye 2,0-literen har variable ventiltider, og har fått redusert utslipp og forbruk. De 140 hestekreftene får fritt utløp ved 5.500 omdreininger i minuttet, og maksimalt dreiemoment, på 188 Nm, er tilgjengelig ved 3.750 omdreininger i minuttet.

For dyr for importøren

Man skulle tro at Espace med denne nye 2,0-literen som er hele -- og tiltrengte -- 25 hester kraftigere enn sin forgjenger, skulle gjøre bilen mer aktuell for import og salg i Norge. Men den gang ei. Importøren sier at bilen er for tung, og at de derfor vurderer bilen for dyr i sitt segment.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer