Renault Grand Scenic

På 14 måneder har Renault vist syv varianter av nye Megane. Det er sedan, kupekabriolet, stasjonsvogn, 3- og 5-seters kombikupe, Scenic og til slutt Grand Scenic. Grand Scenic er en lang variant av Scenic med mulighet for sju sitteplasser eller fem seter og stort bagasjerom.

Publisert
Sist oppdatert

Renault vil dermed få et stort utvalg i flerbruksbiler i alle størrelser. Fra før finnes også Espace i to lengder, Espace og Grand Espace.

Størst?

Renault Grand Scenic blir lengst av de etablerte konkurrentene på markedet. Den er 7 centimeter lengre enn Peugeot 307 SW, 17 centimeter lengre enn Opel Zafira, 10 centimeter lengre enn Volkwagen Touran og 25 centimeter lengre enn Toyota Corolla Verso. Den korte Scenic-modellen er kun 2 centimeter lengre enn Corolla Verso og mye kortere enn de andre nevnte konkurrentene.

7-seter

Grand Scenic har mulighet for syv sitteplasser og den ekstra plassen er hentet frem ved hjelp av 5 centimeter økt akselavstand og 18 centimeter økt overheng bak. De to bakerste setene kan trylles bort i gulvet når de ikke er i bruk og tar dermed ikke opp plass i garasjen. De tre individuelle setene på midterste rad kan klappes ned eller eventuelt fjernes helt. Med syv seter i bruk har Grand Scenic også 200 liter med bagasjeplass.

I femseters konfigurasjon har bagasjerommet en størrelse fra 550 til 605 liter. Det kommer av at setene på andre rad kan justeres individuelt i lengderetningen. Med den andre seteraden fjernet blir lastevolumet hele 1.920 liter. Hvis du trenger å frakte lange gjenstander har kan for eksempel alle setene på høyre side legges ned. Da er det 2,75 meter fra bagasjeromsluken til dashbordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer