Renault Grand Scenic

På 14 måneder har Renault vist syv varianter av nye Megane. Det er sedan, kupekabriolet, stasjonsvogn, 3- og 5-seters kombikupe, Scenic og til slutt Grand Scenic. Grand Scenic er en lang variant av Scenic med mulighet for sju sitteplasser eller fem seter og stort bagasjerom.

Publisert
Sist oppdatert
Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic

  1. Store bilder
Renault Grand Scenic


Renault vil dermed få et stort utvalg i flerbruksbiler i alle størrelser. Fra før finnes også Espace i to lengder, Espace og Grand Espace.

Størst?

Renault Grand Scenic blir lengst av de etablerte konkurrentene på markedet. Den er 7 centimeter lengre enn Peugeot 307 SW, 17 centimeter lengre enn Opel Zafira, 10 centimeter lengre enn Volkwagen Touran og 25 centimeter lengre enn Toyota Corolla Verso. Den korte Scenic-modellen er kun 2 centimeter lengre enn Corolla Verso og mye kortere enn de andre nevnte konkurrentene.

7-seter

Grand Scenic har mulighet for syv sitteplasser og den ekstra plassen er hentet frem ved hjelp av 5 centimeter økt akselavstand og 18 centimeter økt overheng bak. De to bakerste setene kan trylles bort i gulvet når de ikke er i bruk og tar dermed ikke opp plass i garasjen. De tre individuelle setene på midterste rad kan klappes ned eller eventuelt fjernes helt. Med syv seter i bruk har Grand Scenic også 200 liter med bagasjeplass.

I femseters konfigurasjon har bagasjerommet en størrelse fra 550 til 605 liter. Det kommer av at setene på andre rad kan justeres individuelt i lengderetningen. Med den andre seteraden fjernet blir lastevolumet hele 1.920 liter. Hvis du trenger å frakte lange gjenstander har kan for eksempel alle setene på høyre side legges ned. Da er det 2,75 meter fra bagasjeromsluken til dashbordet.

Motorer

Minste motor i Grand Scenic blir en 1,6 liter med 115 hestekrefter som etterfølges av en toliter med 136 hestekrefter. For de som vil dra på litt skikkelig kommer det også en toliters turbomotor med 165 hestekrefter og 270 newtonmeter. Dieselentusiastene kan glede seg over en 1,5-liters motor med 100 hestekrefter og en toliter med 120 hestekrefter og hele 300 newtonmeter.

Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer