Renault Grand Scénic: En drøm for familien

Renault har gått gjennom traurige tider i Norge. Det er ufortjent, og her er et av bevisene.

EN DRØMMEBIL FOR FAMILIEN: Renault Grand Scénic bør tas med i betraktningen av kjøpere av romslige familiebiler. Foto: Knut Moberg
EN DRØMMEBIL FOR FAMILIEN: Renault Grand Scénic bør tas med i betraktningen av kjøpere av romslige familiebiler. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: Vi har i etterkant av denne testen kjørt Grand Scénic med en mindre dieselmotor (1.5 dCi, 110 hk) kombinert med dobbeltkløtsj automatgirkasse. Denne utgjør et utmerket og mer økonomisk alternativ til den testede modellen, uten å straffe føreren nevneverdig når det kommer til ytelser og kjøreopplevelse.

Den første bilen i kategorien fleksibiler, altså det vi kategoriserer som kompakte flerbruksbiler, var Renault Scénic, som første gang ble lansert i 1996. Opel fulgte raskt opp suksessen, og introduserte Zafira, som i tillegg kunne tilby en tredje seterad.

Med årene er fleksibilklassen blitt mer moden, bilene har vokst og tilbys oftest i femseters- og syvsetersversjoner.

Bestselgeren i Norge er, og har svært lenge vært Volkswagens effektive, men trauste Volkswagen Touran.

Vi tester en ukjent

Så til objektet for dagens test. Bilen som på det norske markedet er blitt mest urettferdig behandlet i salgsstatistikken er tredje generasjon Scénic/Grand Scénic. Det er nemlig blitt en svært god bil på de fleste måter, med praktiske løsninger, mye høyere kvalitetsfølelse enn før og med svært effektive og sterke dieselmotorer - inntil nylig også supplert av en meget effektiv bensinmotorisering - omsider et brukbart alternativ for de som er opptatt av lokalmiljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer