Renault imponerer igjen

Renault Modus er første småbil som oppnår fem stjerner hos Euro NCAP. Dermed befester Renault sin stilling som "stjernenes herre".

Publisert
Sist oppdatert

Renault var det første merket som oppnådde fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester. Bilen var Laguna og året 2001. Og siden den gang har Renault dominert Euro NCAPs resultatlister. Renault Espace var første bil som oppnådde 35 poeng, mens Megane var den første kompaktklassebilen som ble belønnet med fem stjerner. Vel Satis og Scenic oppnådde også full pott og da også Renault Megane CC fikk fem stjerner, kunne Renault skryte av å ha hele seks biler inne i femstjerners-klubben.

Første småbil

Men det sluttet altså ikke der. For nå har også Renaults nyeste modell, Modus, oppnådd 33 poeng, noe som kvalifiserer til fem stjerner. Modus er en mini-fleksibil, men plasseres på grunn av sin størrelse i småbilklassen. Dermed ble altså Renault førstemann til å oppnå fem stjerner også her.

God småbarnbeskyttelse

Ved utgangen av fjoråret innførte Euro NCAP nye test-disipliner som måler små barns sikkerhet. Også denne øvelsen kommer Modus godt ut av. Modus beskyttet barn i barnesete godt nok til å bli belønnet med fire av fem stjerner. Ingen biler har foreløpig oppnådd fem stjerner i småbarn-testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer