Renault kommer med kupé

Et av Renaults viktigste bidrag til Frankfurt-messen er en kupeutgave av nye Laguna.

Publisert
Sist oppdatert

Foreløpig er den bare et konsept, men Renault bekrefter at den er ment for serieproduksjon allerede neste år, til glede for oss og helt sikkert også alle i Renault-apparatet. En Laguna-kupé vil nemlig være med på å dra det franske merkets image en god del oppover.

Pen

I alle fall hvis den blir noe i nærheten så tøff, eller skal vi si lekker, som dette konseptet. Formene drar tankene i helt andre retninger enn hva vi typisk forbinder med Renault, uten at merkeidentiteten er helt tapt.

Laguna-basis

Rent teknisk baserer man seg på nye Laguna som kommer til Norge over nyttår som femdørs kombi og stasjonsvogn. I fronten anes mange av de samme trekkene, men videre bakover har Coupé Concept, som den heter, fått en egen og småfrekk identitet. Baklyktene ligner mest de vi finner hos Aston Martin.

Innvendig er konseptbilen relativt virkelighetsfjern. Trolig får Laguna-kupeen samme interiør som de andre utgavene.

Stor dieselmotor

Coupé Concept er utstilt med en 3,0-liters V6-diesel under panseret. Denne motoren vil yte mellom 230 og 265 hestekrefter, litt avhengig av hvilken modell den sitter i. Dreiemomentet er tilsvarende og kan variere mellom 450 og 550 newtonmeter. Renault lover CO2-utslipp på under 200 gram per kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer