Renault Laguna 1,8i 2000: Startproblemer

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Renault Modell: Laguna RT Motor: 1,8 16v 120hkÅrsmodell: 2000Kilometerstand: 83.000 Problem: Startproblemer.Etter at bilen har stått lenge i ro over natten eller et døgn så får jeg problem med å starte bilen. Først var det en gang dette skjedde. Deretter gikk det en liten uke, og i går, og i dag. Kan prøve å starte og ”kinne” lenge uten at den vil starte. Hadde tilfeldigvis bilen på 80.000 service 16/1 og etter dette har det begynt. Måtte renne bilen i gang i dag, men da startet bilen umiddelbart. Og etter bilen har vært i gang er det ingen startproblemer.Lurer på om det kan være batteriet som ikke tar tilstrekkelig strøm, men kan kinne i hvert fall 10-15 sec før batteri begynner å bli svakere...

Svar: Alt tyder på at det er batteriet som er defekt. Det er sikkert en eller 2 celler som er dårlige slik at kapasiteten blir helt feil. Få et bilverksted til å sjekke lading som bør være ca 14 volt på batteriet med motoren i gang og ta en test på batteriet. Det kan også være at ladning er i orden og at batteri er bra men at det er en forbruker som tapper strøm etter at du har skrudd av tenning og gått ut av bilen, men dette sjekker verkstedet kjapt med et amperemeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer