Renault med rimelig Sport Tourer

Nye Renault Clio bygger bro mellom småbil- og kompaktklassen. Stasjonsvognen i enda større grad.

Denne stasjonsvognen koster fra 165.000 kroner. Renault Clio Sport Tourer er 426 centimeter lang og kan laste opptil 248 centimeter i lengden. Foto: RENAULT
Denne stasjonsvognen koster fra 165.000 kroner. Renault Clio Sport Tourer er 426 centimeter lang og kan laste opptil 248 centimeter i lengden. Foto: RENAULT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kombiutgaven av nye Renault Clio ble nylig lansert i Norge. Bilen ga oss en positiv overraskelse da vi prøvekjørte den, grunnet attraktiv design, uventet mye kjøreglede og en meget effektiv motorisering. Bilen fremstår også som gunstig priset - til dels takket være effektive motorer og lav vekt, som utløser lavere avgifter.

Meget rimelig stasjonsvogn

Nå kommer stasjonsvognutgaven – Clio Sport Tourer. Med et pristillegg på 10.000 kroner i forhold til 5-dørs kombiutgaven, blir den en av markedets rimeligste stasjonsvogner, med innstegspris 165.000 kroner. Nye Renault Clio Sport Tourer er forlenget med 20 centimeter i forhold til en kombi som allerede er større enn de utpregede småbilene. Den måler dermed 426 centimeter.

Se: En fleksi-SUV!

Nyttig plass

430 liter og dobbelt gulv i Clio Sport Tourers bagasjerom. Foto: Renault
430 liter og dobbelt gulv i Clio Sport Tourers bagasjerom. Foto: Renault Vis mer

Bagasjeromsvolumet er øket med 48 prosent i forhold til 5-dørs kombiutgaven og måler 443 liter under dekselet og med baksetet i bruk. Nye Clio Sport Tourer har ifølge produsenten flere praktiske løsninger. Blant annet kan seteryggen på høyre forsete felles ned slik at man kan frakte lange gjenstander (opptil 2,48 meter lastelengde). Videre kan seteryggen brukes som bord når den er nedfelt. Samtidig blir gulvet i bagasjerommet helt flatt når baksetene felles ned.

Denne skal konkurrere mot Nissan Leaf

Energieffektive motorer

Nye Renault Clio Sport Tourer kommer med flere motoralternativer - i bensin- og dieselversjoner. De kan vise til lavt forbruk og lave utslipp - i det minste etter de offisielle tallene som er basert på EUs kjøresyklus.

Les også: Er ikke bilen så gjerrig som du trodde?

Energy dCi 90 (diesel) har således et oppgitt forbruk på 0,34 liter per mil og har et CO2-utslipp oppgitt til 90 gram per kilometer. Bensinmotoren Energy Tce 90 - Renaults første tresylindrede motor, som vi har testkjørt tidligere, - kan skilte med turboinnsprøyting og et forbruk på 0,45 liter per mil og CO2-utslipp på 104 g/km. En 6-trinns dobbelkløtsj-automatgirkasse (EDC, hos Renault), vil også snart bli tilgjengelig på Renault Clio Sport Tourer. Begge Energy-motorene kommer med Stop&Start-funksjon (motoren stopper ved tomgang).

Ny designgenerasjon

Nye Renault Clio er den første av fruktene som høstes av designsjef Laurens Van Den Ackers inntreden i Renault-organisasjonen. Eksteriøret er ifølge Renault inspirert av designen på konseptbilen DeZir. Clio tilbyr nettjenesten Renault R-link (se forklaring lenger ned). I tillegg kommer den lille nykommeren med ryggekamera, handsfree nøkkelkort og nytt lydsystem.

Renault Captur blir virkelighet

Renault R-link

Til nye Clio Sport Tourer tilbyr Renault sitt egenutviklede system for direkte nettkontakt mellom bil og eier. Produsenten beskriver det slik: Med Renault R-link har man tilgang på en rekke personifiserte tjenester i en egen hjemmeside som vises på den syv tommer store berøringsskjermen og som gir mulighet for stemmestyrte funksjoner. I tillegg kommer her bilverdenens første (ifølge Renault), App-butikk gjennom Renault R-link Store, som gir mulighet for å laste ned en rekke applikasjoner direkte til bilen eller PC’en gjennom «MyRenault». Renault R-link tilbyr dessuten et eget program for å følge med på hvor økonomisk man kjører, Driving eco².

Bilen er også utstyrt med Carminat TomTom navigasjonssystem med såkalte Live-tjenester. Dette er utvilsomt en økonomisk gunstig løsning for å få trafikkinformasjon i sanntid.

Skjermdump fra Renault R-link Foto: Renault
Skjermdump fra Renault R-link Foto: Renault Vis mer

Sikker

Clio fremstår som en sikker bil i klassen. Clio var den første B-segmentsbilen som fikk toppscore fem stjerner i kollisjonstesten Euro NCAP og har dessuten (for hva det er verdt), vært kåret til Car of the Year to ganger som eneste modell. Bilen ble for øvrig også kåret til den sikreste småbilen i markedet i 2012 av EuroNCAP, med fem stjerner og gode delresultater.

Se listen over de sikreste bilene

Jan Traaseth, administrerende direktør i Renault Norge, forteller at nye Renault Clio Sport Tourer posisjoneres som et svært godt alternativ for førstegangskjøpende par med ett barn og andre som ønsker en fullverdig stasjonsvogn til en lav pris.

Renault har lansert en imponerende motor med sin 90-hesters 3-sylindrede motor på bare 0,9 liter. Foto: Renault
Renault har lansert en imponerende motor med sin 90-hesters 3-sylindrede motor på bare 0,9 liter. Foto: Renault Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer