Renault med sportsbil

Renault bekrefter at de kommer med en liten roadster innen et par år.

Publisert
Sist oppdatert

Det er britiske Autoexpress som melder at Renault har bestemt seg for å gi Mazdas sportsbillegende MX-5 konkurranse. Den japanske roadsteren har i praksis svært få, om noen konkurrenter, og har uforstyrret kunnet ta for seg av markedsandeler de siste årene.

Wind

Renault viste allerede på Genève-utstillingen i 2004 et roadster-konsept ved navnet Wind og det er denne man nå ønsker å bygge videre på. Dermed er det klart at det dreier seg om en klassisk åpen toseter med frontmotor og bakhjulsdrift. Det er ikke kjent hvorvidt Renault kommer til å satse på et tradisjonelt stofftak eller en mer moderne ståltak-løsning.

Ikke nytt

Selv om det ikke finnes noen sportsbiler blant dagens Renaultmodeller, er konseptet langt fra fremmed for den franske bilmakeren. Mellom 1996 og 1999 produserte man nemlig Spider, en rendyrket banebil på vanlige skilter hvor til og med frontrute var ekstrautstyr.

Spydspiss

Den kommende roadsteren blir langt i fra så hardbarket, men likevel trolig sportslig nok for de fleste. Bilens funksjon, foruten å selge, er å fungere som en spydspiss for Renaultsports satsning på sportslige standardbiler, som for eksempel Clio og Megane Sport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer