Renault med større Laguna-familie

Renault Laguna kommer i flere karosserivarianter. Her har vi kupeen og trolig en sedan.

Publisert
Sist oppdatert
...en dieseldrevet V6er som i produksjonsutgave trolig vil yte et sted mellom 230 og 265 hestekrefter.


Renault Laguna er allerede lansert og prøvekjørt som femdørs kombi og stasjonsvogn, hvilket i og for seg var en fin opplevelse. Men det er flere varianter på gang. Det bekrefter disse bildene av en kupé og det som trolig er en tradisjonell sedan.

Kupé bekreftet

Nå er det ingen stor nyhet at det kommer en kupé. Det bekreftet Renault allerede tidlig i høst etter å ha vist konseptbilen Coupé Concept på Frankfurt-utstillingen som åpenbart hintet om hvordan Renaults kommende mellomklasse-kupé skulle se ut. Og det gjør i alle fall oss optimistiske. For designen var rimelig frisk.

Sterk dieselmotor

Her er det kupeen som skjuler seg under all plasten
Her er det kupeen som skjuler seg under all plasten Vis mer

Renault med større Laguna-familie

 1. Store bilder
Renault med større Laguna-familie


Også de tekniske løsningene er mer spennende enn hva det franske merket stort sett har bydd på de siste årene. Motoren i konseptbilen var en dieseldrevet V6er som i produksjonsutgave vil komme i to versjoner mellom 230 og 265 hestekrefter. Dreimomentet kan i følge Renault variere mellom 450 og 550 newtonmeter, avhengig av hvilken trimmingsgrad man bestemmer seg for å gå for.

Forhjulsdrift

Med slike voldsomme krefter tok vi det nesten for gitt at denne bilen ville komme med trekk på alle fire hjulene, men konseptbilen hadde kun forhjulsdrift, og etter hva vi kjenner til, er det trolig at også produksjonsversjonen må klare seg med fremdrift kun på forhjulene.

Firehjulsstyring

Til gjengjeld får bilen trolig firehjulsstyring, en innretning som sporadisk har vært tatt i bruk på en rekke biler med mer eller mindre sportslige ambisjoner. Sistemann på listen er selveste Nissan GT-R.

Sedan

Det vår kilde og bildeleverandør Automedia som mener å vite at en sedan er på vei. Det er kanskje ikke like spennende, og den vil trolig ikke skille seg veldig fra kombien. Forskjellene vil naturligvis vedrøre hekken som får en litt annen fasong med nye baklykter og lengre overheng. Denne karosserivarianten vil bli tilbudt med litt mer moderate motoralternativer enn kupeen med en liten 1,5-liters dieselmotor som den kanskje mest interessante her til lands.

Mot Peugeot 407 Coupé

Dette er trolig en sedan
Dette er trolig en sedan Vis mer
Her kan du selv sammenligne med stasjonsvognen som allerede er på plass i Norge
Her kan du selv sammenligne med stasjonsvognen som allerede er på plass i Norge Vis mer


Et mindre motoralternativer blir trolig tilgjengelige også til kupeen i kombinasjon med manuelt gir. V6erne får kun automat. Dette er imidlertid ikke sikkert og ligger trolig litt lenger frem i tid en V6-dieselen.

Mot slutten av året

Renault Laguna har allerede kommet til landet som femdørs kombi og stasjonsvogn. Kupeen vil være på plass i løpet av 2008. Når det gjelder det som antas å være en sedan, er ting litt mer usikre. Etter alt å dømme er det i alle fall snakk om en stund før denne kommer på markedet.

 • Store bilder av kupeen og den antatte sedanen
 • Her finner du mer Renault-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer