Renault Megane ble årets bil 2003

58 motorjournalister fra 21 land i Europa har kåret årets bil for 40. gang.

Publisert
Sist oppdatert
Renault Megane ble årets bil 2003
Renault Megane ble årets bil 2003


Juryen består av 58 journalister, og Norge er det Rune Korsvoll fra bladet Motor som er medlem. Danmark og Finland har også ett medlem hver. Sverige er bilprodusent og har hele tre medlemmer i juryen. Store bilnasjoner som Tyskland og Frankrike har seks medlemmer her.

Poengutdeling

Konkurransen starter med tretti biler. Jurymedlemmene sender så inn syv biler som de mener bør være med i finalen. De syv bilene som kom med til finalen var Citroen C3, Ford Fiesta, Honda Jazz, Mazda 6, Mercedes E-klasse, Opel Vectra og Renault Megane. Poenggivningen i finalen er slik at jurymedlemmene skal fordele 25 poeng hver med maksimalt 10 poeng til en bil og minst fem biler skal gis poeng. Det skal også følge med en skriftlig begrunnelse.

På tvers

DinSides lesere hadde en helt annen oppfatning av som burde bli årets bil. Her stod kampen mellom Mazda 6 og Mercedes E-klasse. Renault Megane fikk ikke mer enn 7% av stemmene, mens Mercedes E-klasse fikk 29 prosent og Mazda 6 fikk 26 prosent. Totalt ble det avgitt 3.844 stemmer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer