Renault Megane kupekabriolet

Kupekabriolet må betegnes som en ny klasse. Den forener åpen kabrioletkjøring på soldager med kupeens komfort og sportslighet utenom sesongen.

Publisert
Sist oppdatert

SEVILLA (DinSide Motor): Et tekstiltak blir aldri det samme som å ha en lukket kupe. Kupekabrioletmodellene gjør at du får i pose og sekk. I den uoppnåelige divisjonen ligger Mercedes SL og Lexus SC 430, mens i mer folkelig prisklasser finner du et par svakere Mercedes SLK, Peugeot 206 CC og nå også etter hvert 307 CC som vi skal prøve i slutten i oktober.

Glasstak

Takløsningen til Megane kupekabriolet er utviklet av Karmann i Tyskland. De har utstrakt erfaring med kabrioletløsninger. I tilllegg til at du har vindu bak har du også et stort vindu i taket. Det gjør at kupeen er lys og trivelig og at du alltid har utsikt oppover. Taket opereres med en knapp mellom setene og et elektrohydrualisk system forvandler kupeen til kabriolet på 22 sekunder. Med taket over hodet har du 490 liters bagasjerom. Når taket er nede synker bagasjeromsvolumet til 190 liter, men det er fortsatt bra.

Meget høy komfort

I Megane kupekabriolet sitter du 2,4 centimeter lavere enn i en vanlig Megane. Du har også litt dypere seter med lengre sittepute. Sitteposisjonen er god og rattet kan justeres både i lengde og høyde. Et annet problem som Renault har løst på en glimrende måte er skjerming mot vind og støy. I Spania kan man kjøre litt fortere enn her hjemme og selv i godt driv langt over 100 kan man føre en nogenlunde normal samtale. Hvis du kjører opp vinduene og leveggen bak hodestøttene merker du nesten ikke vinden i det hele tatt. Du kjenner kun litt trekk på toppen av hodet. Fjæringskomforten er også bra. Du svever behagelig over alle ujevnheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer