Renault Megane R.S.

Nå lanseres den raskeste gatebilen fra Renault noensinne.

Renault Megane R.S.
Publisert
Sist oppdatert

Neste uke lanserer Renault sin raskeste gatebil noensinne, en Renault Mégane R.S. 265 Trophy. Bilen går rett i klinsj med de andre bilene i klassen, som VW Scirocco, Hyundai Veloster, og Opel Astra GTC. Renault selv peker ut Scirocco R som direkte hovedkonkurrent.

R.S. må vite

Med etternavnet R.S. forstår alle med et snev av interesse for Renault at det er snakk om en bil som er tunet av Renaultsport. Dette er den avdelingen hos den franske bilprodusenten som virkelig jobber med de morsomme tingene, og de har alltid fått masse kreditt for alltid å ha gjort en fabelaktig jobb. Om de lykkes også denne gangen gjenstår å se, men hvorfor skulle de ikke det?

Små endringer

Bilen er i utgangspunktet bare en oppgradert versjon av den som i dag har vært på markedet. Likevel er den oppjustert nok til å bli en raskere bil. De ordinære 250 hestekreftene er her blitt til 265. Dette har redusert akselerasjonen til 100 km/t fra 6,1 til 6 blank, og toppfarten er økt fra 249 til 253 km/t. Foruten effektøkningen på 15 hk er dreiemomentet økt med 20 Nm, til 360 Nm. Mesteparten av disse endringene er gjort ved å øke turbotrykket med 0,2 bar, opp til totalt 2,5 bar. I tillegg er innsuget endret for å takle luftmengde, lufttransport og temperaturendringene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer