Renault Mégane Coupé: VW Scirocco får en konkurrent

Renault er tilbake - riktignok uten egentlig å ha vært helt borte.

Foto: Renault
Foto: Renault Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renault, en av de største europeiske bilprodusentene, har salgsmessig vært i en bølgedal som har vedvart de siste fire-fem årene her i Norge. Det er to og et halvt år siden dagens generasjon Renault Mégane ble lansert. Det er blitt solgt forsvinnende få av dem her i landet, og det er i grunnen urettferdig, for som vi konstaterte da vi prøvekjørte den den gangen, er det en fullverdig konkurrent til VW Golf og de andre bilene i kompaktklassen.

Tøffe tak

Grunnet problemer med å lande på en stabil importstruktur for Renault har det tatt lang tid før Mégane-familien ble fullstendig her i landet. Etter at Renault selv overtok importen fra Volvo ved inngangen til 2008 fortsatte bare salget å dale tross nye og kvalitetsmessig forbedrede produkter. (Les for eksempel her vår test av nye Laguna). I september i fjor overtok Motor Gruppen, som for tiden har stor suksess med Mitsubishi, importen av det franske bilmerket og tydeliggjør nå at ønsket er å få Renault ut igjen av skyggen. Foreløpig kan det se ut som om det går rette veien - salgstallene er i kraftig fremgang, riktignok fra ekstremt lave nivåer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer