Renault Modus: Mini-Scenic

Modus blir den tredje småbilen fra Renault. Fra før har de både Twingo og Clio, og alt sammen skal selges side om side. Utviklingen av Modus er et samarbeid med Nissan, og dette samarbeidet vil resultere i både nye Nissan- og Renault-modeller.

Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (DinSide Motor): Renault og Nissan skal feste grepet om småbilsegmentet og vil samarbeide tett om dette fremover. Den nyeste Nissan Micra var den første bilen som ble bygget på denne plattformen. Modus er neste modell ut, og til neste år kommer det også en ny Renault Clio. Nissan har også vist en konseptbil i Paris som heter Tone. Det er Nissan sitt svar på Renault Modus.

Brukervennlig

En småbil blir straks en god del enklere å ha med å gjøre når taket blir hevet. Takhøyden og plassfølelsen blir overveldende, og du føler at du kjører en mye større bil. Ut- og innstigning blir lettere, og baksetet blir mye romsligere siden den økte høyden kompenserer for manglende lengde. I tillegg til ekstra høyde er det fleksible bakseter som skiller denne bilen fra en vanlig småbil. I Modus kan baksetet justeres i lengderetningen, det kan deles i to (40:60) og du kan få to mer optimale sitteplasser i stedet for tre vanlige. Det kan ikke tas helt ut, men vippes frem mot forseteryggen. Dette medfører dessverre at plassen foran blir i snaueste laget. Funksjonen for to optimale sitteplasser er fin. Da skyver du de to ytterste sitteputene litt innover mot midten, og setet kan da skyves ytterligere bakover. Da sitter fire voksne veldig bra. Dette påvirker plassen i bagasjerommet. Med baksetet helt frem rommer bagasjerommet 274 liter, og med baksetet så langt bak som mulig synker volumet til 198 liter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer