Renault Scenic i helt ny drakt

Den satte MPV-klassen på kartet. Kan den gjøre det igjen?

KORT OG LANG: Renault Scenic er den korte versjonen. Grand Scenic, som kommer senere, er den lange.  Foto: Jamieson Pothecary
KORT OG LANG: Renault Scenic er den korte versjonen. Grand Scenic, som kommer senere, er den lange. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renault Scenic har fått sin debut på bilutstillingen i Geneve, og bilen er et klart slektsskap til konseptbilen R-Space, som ble vist første gang nettopp i Geneve, allerede i 2011.

MPV-er var i skuddet selv før markedet snudde seg mer mot SUV. Det har lenge fristet å sitte høyt og ha god plass, og det har vært flere alternativer opp gjennom årene som har solgt godt.

LES ALT OM MPV

Visuelle virkemidler

Designsjefen i Renault, Laurens van den Acker, er ikke mindre ambisiøs enn at han forteller at de ønsket å lage en mer moderne og sexy tilnærming til MPV-definisjonen.

Et av virkemidlene er blant de enkleste i verden, nemlig å gi bilen store hjul som standard. 20-tommere blir derfor standard på alle modeller, men legg merke til dimensjonen - 195/55 R20.

Foreløpig er dette en noe uvanlig dimensjon, Renault følger dermed etter BMW i å sette store og smale hjul på en relativt liten bil. BMW gjorde som kjent det samme på i3-modellene.

Flere versjoner

Det er nå 20 år og tre generasjoner siden den første Scenic kom på markedet. Om denne fjerde generasjonen noen gang vil komme med firehjulsdrift er foreløpig ikke kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer