Renault Scénic RX4 - Dyr genialitet

Gardermoen (DinSide Bil): Renault skapte et nytt marked med Scénic. For som ved et trylleslag hadde Renault gjort flerbruksbilen til allemannseie - og nå tråkker de opp ny mark igjen. For Scénic RX4 er fortsatt en flerbruksbil, men med fremkommeligheten til en SUV...

Publisert

Fleksibilene har mange fordeler sammenliknet med en tradisjonell stasjonsvogn; du kan frakte uendelig mye gods, du kan ta ut seter du ikke bruker, og alle som får tildelt sitteplass har godt med plass og ikke minst komfort i overflod. Men biltypen har også sine klare begrensninger, i alle fall til nå. For hittil har bilene vært dømt til å trafikkere den oppkjørte sti - og helst de som i tillegg har blitt påspandert asfalt. For bakkeklaringen har vært lav og driften begrenset til to hjul.

Ikke rart at SUVene, med Honda CR-V i spissen, har blitt populære. Ikke bare har de bakkeklaring nok til å takle uveisomt terreng, de har også firehjulsdrift og fremkommelighet som takler turen helt frem til hyttedøren.

SUV + fleksibil = sant

Dermed kan det vise seg at Renault Scénic RX4 kan bli en ny fjær i hatten for Renault - oppfinneren av fleksibilene. For med vissheten om at fleksibilene har blitt populære, og at små firehjulstrekkere har blitt det samme, burde veien til suksess ligge åpen med RX4.

Sammenliknet med en ordinær Scénic har RX4 fått store, beskyttende plastplater på dørene, kraftige støtfangere foran og bak, samt utvendig montering av reservehjulet. Ja, det henger faktisk på ekte terrengbilmaner på bakluken. Under panseret sitter det enten en bensinmotor med fire sylindre, to liter slagvolum, 140 hester og et dreiemoment 188 Nm ved 3.750 omdreininger - eller en Common-Rail dieselmotor, med 1,9-liters slagvolum 105 hester og 200 Nm ved 1.500 omdreininger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer