Renault viser ferdig elbil

Renault er klar med en ny femseters elbil. Men turen til Norge tar tid.

Zoe er hakket større enn de fleste småbiler Foto: RENAULT
Zoe er hakket større enn de fleste småbiler Foto: RENAULT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renault-Nissan-konsernet er langt fremme på elbiler, både på personbilsiden og varebilsiden. Her i Norge er det nok Nissan Leaf som er mest kjent og det er den mest komplette elbilen på det norske markedet i dag.

Les vår test av Leaf her.

Nå får den konkurranse fra søstermerket Renault som nylig viste Zoe på bilutstillingen i Genève. Med mye til felles med nettopp Leaf blir dette en femseters kombikupé som ligger et sted i mellom småbilklassen og kompaktklassen størrelsesmessig med sine 408 lengdecentimeter.

Midt i mellom

Nissan Leaf er riktignok til sammenligning en del større, nærmere bestemt 445 centimeter lang. Trekløveret Mitsubishi i-MiEV, Citroën C-Zero og Peugeot iOn måler på sin side vesentlig mindre; 348 centimeter i lengden.

210 kilometer

Elmotoren yter 88 hestekrefter og 220 newtonmeter. Toppfarten ligger på 135 kilometer i timen, men mer interessant er nok rekkevidden. Den ligger på 210 kilometer. Det er litt bedre enn de nevnte elbil-konkurrentene. Leaf er best av disse med sine 175 kilometer. Batterikapasiteten i Zoe er 22 kWh, faktisk litt mindre enn i Leaf.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer