Renessanse!

Nye Fiat 500 er lansert i Fiat-byen Torino, på dagen 50 år etter at forgjengeren, bilen som fikk Italia på hjul, ble lansert.

Publisert
Sist oppdatert

Så er den nye baby-Fiaten omsider kjøreklar. Og den presenteres som et symbol på den italienske bilprodusentens totalfornyelse - ganske paradoksalt siden det dreier seg om noe som kan minne om en reprise på en 50 år gammel begivenhet - og som på mange måter er det. Uansett: Dette er retro på sitt ypperste.

Tre millioner

Lanseringen av den nye bilen som har alt for å bli et nytt kult-objekt har antagelig satt ny rekord når det gjelder antall personer som har vært involvert i prosessen å få den på markedet - kilder nær produsenten snakker om intet mindre enn tre millioner mennesker. Vi bragte en sak om fenomenet for snart et år siden i forbindelse med nettstedet www.fiat500.com. (Det er ikke så lett å se, men foretrukket språk velger man oppe til venstre...)

Kul minibil

Vi omtalte bilen i mars da de første offisielle bildene ble frigjort, så hoveddataene er allerede kjent. Knøttet er en god del større enn 1957-versjonen, men allikevel 15 centimeter kortere enn en Mini - altså resolutt i minibil-segmentet sammen med billige bybiler som Kia Picanto, Peugeot 107, Toyota Aygo... Med sine 355 centimeter blir uansett ikke bilen problematisk å parkere i byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer