Reparasjon av lakkskader

En stein har angrepet bilen din, og gode råd viser seg å være dyre. Å få skikk på lakkskaden hos en fagmann kan svi godt. Men med 300 kroner og en oppskrift kan du gjøre det meste selv.

Riper i lakken er både skjemmende og helseskadelig for bilen.
Riper i lakken er både skjemmende og helseskadelig for bilen. Vis mer
Publisert

Det lønner seg imidlertid å reagere raskt når du oppdager små riper i lakken. Fordi lakken er ikke kun til for å få rustningen til å skinne. Viktigere er det at lakken beskytter mot vær og vind.

Lakk mot rust

Når du har fått et brudd i lakken er bilen mer utsatt for rustangrep. Hvis ripen har gått gjennom lakken og inn i grunninga, som ligger mellom bilkroppen og lakken, er det kort vei inn til stålet. Hvis det ikke gjøres noe med det, vil bilen begynne å ruste.

Hjelpemidler

Små sår i lakken kan du kvitte deg med ved egen hjelp. Alt du behøver for å gjennomføre reparasjonen, får du kjøpt hos en bilrekvisitaforhandler, og det du trenger er:1. Flat skrutrekker/liten sparkelspade2. Sandpapir3. Maskeringstape4. Grunning5. Lakk i originalfarge6. Beskyttelsesutstyr (maske/hansker)

Puss, spray, kjør

*Først fjerner du lakken rundt såret, før du sliper ned området rundt skrammen med sandpapir. Dette må gjøres for at overgangene skal bli jevne.

*Deretter sprayer du på grunning. Dette underlaget binder malingen til metallet. Det er viktig, fordi grunnfargen sitter dårlig hvis den blir påført direkte på metall eller plastikk. Dessuten beskytter grunninga mot rust.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.