Resultater og forklaringer

Renault Espace høstet 27 av 30 oppnåelige poeng, og går dermed ut som testens vinner, tett fulgt av Toyota Picnic.

Publisert

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), er en uavhengig organisasjon som tester sikkerhetsnivået på biler som selges i Europa. I denne kollisjonstesten har Euro NCAP tatt for seg åtte flerbruksbiler, alle 1999-modeller. Vi har imidlertid utelatt Opel Sintra, som ikke tas inn til Norge. Men fordi Volkswagen nærmest er identisk med Ford Galaxy og Seat Alhambra, omfatter testen i praksis ni biler.

Frontkollisjonstesten

Frontkollisjonstesten foretas i 64 kilometer i timen, og 40 prosent av bilens front siktes inn i en deformerbar barriere - en såkalt Offset-crash. Bilene får poeng etter hvor godt passasjerene beskyttes under kollisjonen. Maksimal oppnåelig poengsum er 16 poeng, laveste poengsum er 0 poeng.

Sidekollisjonstesten

Sidekollisjonstesten foregår ved at bilen blir utsatt for en 150 centimeter bred rambukk som kjøres inn i bilens side i en fart av 50 kilometer i timen. Bilene får poeng etter hvor godt passasjerene beskyttes under kollisjonen. Maksimal oppnåelig poengsum er 16 poeng, laveste poengsum er 0 poeng.

Sammenlagtresultater

Sammenlagtresultatene er basert på hvordan bilene gjorde det i både front- og sidekollisjonstesten. Maksimal oppnåelig poengsum hos er 32 poeng, 16 for frontkollisjonstesten og 16 for sidekollisjonstesten. Laveste poengsum er 0 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer