Piech GT electric coupe 2021

Retro-elbilen nærmer seg produksjon

Elektrisk «James Bond-bil» gjør 0-100 km/t på under tre sekunder og lover superlading.

PÅ VEI: Piech GT Coupe ble sist vist på bilmessa i Genève i 2019. Nå lover selskapet at den blir satt i serieproduksjon innen få år.
PÅ VEI: Piech GT Coupe ble sist vist på bilmessa i Genève i 2019. Nå lover selskapet at den blir satt i serieproduksjon innen få år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er to år siden sveitserne viste fram elektriske Piech GT Coupe, på bilmessa i Genève 2019. Siden har ingen sett eller hørt noe - ikke før nå.

Forsinkelsen skal delvis skyldes en verdensomspennende pandemi, som har herjet siden den gang. Men nå bekrefter Piech at GT Coupe skal gå i serieproduksjon innen tre år - trolig i 2024.

Du kan se flere bilder av bilen lenger ned i artikkelen.

Porsche-utfordrer

Sportsbilen, som fra stillestående etter alt å dømme vil kunne nå 100 km/t på under tre sekunder, vil gå rett i strupen på elbiler som Porsche Taycan og Audi e-tron GT - noen vil kanskje mene diverse Tesla-modeller også.

Mens de to førstnevnte framstår som moderne elektriske sportsbiler, med matchende utseende, har sveitseren sitt helt spesielle fortrinn i sitt vakre retro-design - som for eksempel kan minne om Sean Connerys Aston Martin DB5 fra James Bonds Goldfinger i 1964. Med en vekt på 1800 kilo, matcher Piech GT i alle fall vekta på en moderne Aston Martin DB9-modell.

Det er en 75 kWt batteripakke og tre elektriske motorer som får Piech GT til å gå framover - én motor montert på fremakselen og to bak. Systemet skal ha en samlet effekt på 603 hk, som firmaet altså hevder er nok for en å gjøre 0-100 km/t på mindre enn tre sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.