Piech GT electric coupe 2021

Retro-elbilen nærmer seg produksjon

Elektrisk «James Bond-bil» gjør 0-100 km/t på under tre sekunder og lover superlading.

PÅ VEI: Piech GT Coupe ble sist vist på bilmessa i Genève i 2019. Nå lover selskapet at den blir satt i serieproduksjon innen få år.
PÅ VEI: Piech GT Coupe ble sist vist på bilmessa i Genève i 2019. Nå lover selskapet at den blir satt i serieproduksjon innen få år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er to år siden sveitserne viste fram elektriske Piech GT Coupe, på bilmessa i Genève 2019. Siden har ingen sett eller hørt noe - ikke før nå.

Forsinkelsen skal delvis skyldes en verdensomspennende pandemi, som har herjet siden den gang. Men nå bekrefter Piech at GT Coupe skal gå i serieproduksjon innen tre år - trolig i 2024.

Du kan se flere bilder av bilen lenger ned i artikkelen.

Porsche-utfordrer

Sportsbilen, som fra stillestående etter alt å dømme vil kunne nå 100 km/t på under tre sekunder, vil gå rett i strupen på elbiler som Porsche Taycan og Audi e-tron GT - noen vil kanskje mene diverse Tesla-modeller også.

Mens de to førstnevnte framstår som moderne elektriske sportsbiler, med matchende utseende, har sveitseren sitt helt spesielle fortrinn i sitt vakre retro-design - som for eksempel kan minne om Sean Connerys Aston Martin DB5 fra James Bonds Goldfinger i 1964. Med en vekt på 1800 kilo, matcher Piech GT i alle fall vekta på en moderne Aston Martin DB9-modell.

Det er en 75 kWt batteripakke og tre elektriske motorer som får Piech GT til å gå framover - én motor montert på fremakselen og to bak. Systemet skal ha en samlet effekt på 603 hk, som firmaet altså hevder er nok for en å gjøre 0-100 km/t på mindre enn tre sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer