Retroversting

Selv om Porsche ikke forandrer linjene nevneverdig, skjer det mye under skallet. Singer har dyttet på plass moderne teknologi i rumpa på en gammel klassiker.

Foto: Granbery Studios
Foto: Granbery Studios Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen vil kanskje mene at dette er direkte skjending av et stort bilikon, mens andre kanskje tenker at dette er det beste man kan få fra to verdener - Klassisk bil, men som i stedet for en gammel slapp motor har et råsterk moderne kraftkilde.

Det er det Singer har gjort med denne. Bilen kan baseres på alt av 911 som ble produsert mellom 1969 og 1989. Bilen blir ribbet helt ned, og løse karosseribiter bortsett fra dørene blir erstattet med deler i karbonfiber. Men, det er viktig at bilen ser ut som en klassisk bil. Siden disse gamle bilene i utgangspunktet ikke er bygget for store og tunge motorer blir bilen også forsterket på en rekke punkter, og også her blir det brukt karbonfiber for at ikke motoren skal vri seg ut av motorrommet.

Felgene er også av riktig design. Det er 17-tommers Fuchs-felger som gjelder på denne. Dekkene er av moderne type av merket Michelin Pilot Sport Cup. 225.45-17 foran og 275/40-17 bak.

Sterk motor

Motoren baserer seg på en uladet motor fra 911-modellen 993. Dette er en lufkjølt motor som i utgangspunktet har et slagvolum på 3,6 liter. Motoren har blitt modifisert på en rekke punkter og takket være større boring og 997 GT3 veivaksel har slagvolumet kommet opp i 3,8 liter. Kombinasjonen stor boring og kort slaglengde resulterer i at motoren snurrer helt opp til 8.000 omdreininger i minuttet. Motoren har bare to ventiler per sylinder, men kan likevel måle seg med effekten i moderne motorer med fire ventiler per sylinder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer