Lucid Air lanserte super-elbilen i natt

Rett i strupen på Tesla

Heftigste versjon knuser Tesla i det meste - men «billigversjonen» må du vente lenge på.

LANSERT I NATT: Lucid Air er endelig lansert. Den amerikanske super-elbilen får amerikanske fra-priser som er billigere enn hovedkonkurrent Tesla. Foto: Lucid Air
LANSERT I NATT: Lucid Air er endelig lansert. Den amerikanske super-elbilen får amerikanske fra-priser som er billigere enn hovedkonkurrent Tesla. Foto: Lucid Air Vis mer
Publisert

Super-elbilen Lucid Air er endelig lansert. Og det til priser som virker meget lovende. Den rimeligste versjonen skal koste mindre enn 80.000 dollar i Nord-Amerika - altså minst 5.000 dollar mindre enn billigste versjon av erkefienden, Tesla Model S (85.000 dollar for Long Range).

De norske prisene er ennå ikke avslørt, men vi kan få en pekepinn ved å se på Tesla Model S Long Range-prisen, som til info er 749.900 kroner.

Dessverre har vi ennå ikke fått spesifikasjonene av billigversjonen til Lucid Air - slik sett får vi ikke gjort en ordentlig sammenligning med Model S.

Lenger ned i saken kan du se tabell med alle de lanserte spesifikasjonene - inkludert amerikanske priser.

Venter med det viktigste

Amerikanerne har hele veien kommet med små drypp om den nye premium-elbilen, mens vi fortsatt må vente med de aller viktigste tallene - på bilen som vil selge mest.

Elbilen vil altså komme i fire versjoner: Air, Air Touring, Air Grand Touring og Air Dream Edition.

Prisen varierer som nevnt fra rundt 80.000 dollar for Air, mens prisen er mer enn dobbelt så høy (169.000 dollar) for «drømmeversjonen» - som de så beskjedent har kalt øverste nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer