Hennesey Venom F5

Rett og slett HEFTIG!

Den flunkende nye hyperbilen Hennessey Venom F5 er verdens kraftigste. Og snart skal den sette verdensrekord!

Dette er Venom F5 – Hennesseys flunkende nye hyperbil fra USA – en bil som lager noe så inni granskauen med lyd. Video: Hennessey. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er ingen superbil. Når man kommer så langt opp i «supersegmentet» som Hennessey Venom F5 kalles det nemlig for en hyperbil.

Og denne hyperbilen skal flytte grenser. Ikke bare er har Venom F5 verdens kraftigste motor som noen gang er laget for en produksjonsbil - i hvert fall ifølge dem selv. Den har også fått grunnlaget til å bli verdens aller raskeste bil, ved å nå ei fart på mer enn 500 km/t.

Dette er noe annet enn den endelig lanserte, elektriske robot-taxien, som Dinside skrev om i går

Hennessey Venom F5: Dette skal bli verdens raskeste bil. Den må bare finne en strekning som er lang nok ... Foto: Hennessey

Unådde hastigheter

Med Venom F5 feirer Hennessey Performance 30 år, med oppfølgeren til forrige hyperbil, Venom GT. F5-navnet stammer fra styrkeskalaen til tornadoene, Fujita, som går fra F-0 til F-5. Sistnevnte er naturligvis den kraftigste og mest alvorlige, med hastigheter oppimot 512 km/t.

Til nå er det Bugatti Chiron som er verdens raskeste produksjonsbil. I fjor knuste den 300 mph-grensa (482,8 km/t) og ga seg ikke før den nådde 490,484 km/t.

For å nå 500 km/t-målet og tornadoskalaens topp, har Hennessey installert en heftig 6,6 liters V8-motor med to turboladere, som presterer hele 1842 hk og et dreiemoment på 1617 Nm, i midten av bilen. Dette er langt fra noen elbil, og motor-navnet Fury (raseri) er beskrivende.

Først til neste år får vi svar på om bilen faktisk når 500 km/t. Da har de leid en 5,2 km lang og rett flystripe hos Kennedy Space Center, for å nå det store målet.

Vs vanlig bil?

Det er naturligvis også tatt høyde for luftmotstand i alle kriker og kroker. En doning på et par tonn hadde blitt for tungt - og ved utstrakt hjelp av lettmetaller har de greid å holde vekta nede i 1360 kilo. Til sammenlikning veier Volkswagens lille bestselger, ID. 3 over 1700 kilo.

0-100 km/t skal gå unna på 2,6 sekund. 0-200 på enda mer imponerende 4,7 sekund. 0-300 km/t på svimlende 8,4 sekund - det er så vidt tregere enn nevnte VW ID. 3 gjør unna de første hundre (8 sekunder) …

FOLKEBILEN: Bestselgeren VW ID.3 veier over 1700 kilo og klarer 0-100 km/t på åtte sekund. Det er ikke dårlig. Foto: Øystein B. Fossum
FOLKEBILEN: Bestselgeren VW ID.3 veier over 1700 kilo og klarer 0-100 km/t på åtte sekund. Det er ikke dårlig. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer

Får du lyst til å kjøpe en slik bil? Da er det bare å sjekke med banken - Hennessey vil ha 2,1 millioner dollar pluss levering, for herligheten. I norske kroner og øre snakker vi over 18 millioner, pluss noen millioner i avgifter!

Og én ting til - de kan være utsolgt. Det lages nemlig ikke mer enn 24 stykker, og de første kundene får sin bil allerede tidlig i 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer