Hennesey Venom F5

Rett og slett HEFTIG!

Den flunkende nye hyperbilen Hennessey Venom F5 er verdens kraftigste. Og snart skal den sette verdensrekord!

Dette er Venom F5 – Hennesseys flunkende nye hyperbil fra USA – en bil som lager noe så inni granskauen med lyd. Video: Hennessey. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er ingen superbil. Når man kommer så langt opp i «supersegmentet» som Hennessey Venom F5 kalles det nemlig for en hyperbil.

Og denne hyperbilen skal flytte grenser. Ikke bare er har Venom F5 verdens kraftigste motor som noen gang er laget for en produksjonsbil - i hvert fall ifølge dem selv. Den har også fått grunnlaget til å bli verdens aller raskeste bil, ved å nå ei fart på mer enn 500 km/t.

Dette er noe annet enn den endelig lanserte, elektriske robot-taxien, som Dinside skrev om i går …

Unådde hastigheter

Med Venom F5 feirer Hennessey Performance 30 år, med oppfølgeren til forrige hyperbil, Venom GT. F5-navnet stammer fra styrkeskalaen til tornadoene, Fujita, som går fra F-0 til F-5. Sistnevnte er naturligvis den kraftigste og mest alvorlige, med hastigheter oppimot 512 km/t.

Til nå er det Bugatti Chiron som er verdens raskeste produksjonsbil. I fjor knuste den 300 mph-grensa (482,8 km/t) og ga seg ikke før den nådde 490,484 km/t.

For å nå 500 km/t-målet og tornadoskalaens topp, har Hennessey installert en heftig 6,6 liters V8-motor med to turboladere, som presterer hele 1842 hk og et dreiemoment på 1617 Nm, i midten av bilen. Dette er langt fra noen elbil, og motor-navnet Fury (raseri) er beskrivende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer