Norges mest solgte biler 2020

Revolusjonerende salg

Aldri før har en premiumbil blitt Norges mest solgte bil - inntil elbil-året 2020!

BESTSELGER: Premium-elbilen Audi e-tron er Norges mest solgte bilmodell. Foto: Øystein B. Fossum
BESTSELGER: Premium-elbilen Audi e-tron er Norges mest solgte bilmodell. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2020 var året da elbilene tok enda et steg mot fullstendig herredømme i Norge.

Totalt ble det registrert 141 412 nye biler i Norge i løpet av året. Det er nesten 1000 færre enn i 2019 og en fortsettelse i den årlige nedgangen siden 2017, da det ble registrert 158 650 nye biler - 17 238 flere enn nå.

Elbildominans

Men det er som nevnt elbilene som tar markedsandeler. For første gang i historien er andelen solgte elbiler på over 50 prosent, nærmere bestemt 54,3, med hele 76 789 nybilregistreringer.

Det er over 16 000 flere enn i 2019 og langt over dobbelt så mange som i 2017.

Og slik det har sett ut gjennom hele året var det til slutt Audi e-tron som stakk av med seieren. Hele 9227 eksemplarer av den helelektriske premium-SUV-en ble nyregistrert i løpet av kalenderåret. Aldri har det blitt registrert så mange av en premiumbil på bare ett år her til lands.

Audi setter også ny rekord som merke, med å passere 10 000-grensa for første gang i historien. Salget endte til slutt på 10 262 biler.

Tesla med kjempejafs

Volkswagen ble imidlertid det suverent mest solgte bilmerket (19 273). Planen var også å vinne kampen om mest solgte modell også, men forsinkelser på den nye elbilen VW ID.3 gjorde at leveringene ikke kom i gang før mot slutten av året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer