Stor undersøkelse

Richard er den mest fornøyde elbil-eieren

Richard Atleen og andre som kjører Tesla Model 3 er de mest fornøyde elbil-eierne.

GLEDER SEG: Etter 40 000 kilometer bak rattet i sin Tesla Model 3, gleder Richard Atleen seg fortsatt til hver tur. Spennende teknologi, sportslige kjøreegenskaper og godt ladenettverk gjør at han er svært fornøyd med bilen. Foto: Elbilforeningen
GLEDER SEG: Etter 40 000 kilometer bak rattet i sin Tesla Model 3, gleder Richard Atleen seg fortsatt til hver tur. Spennende teknologi, sportslige kjøreegenskaper og godt ladenettverk gjør at han er svært fornøyd med bilen. Foto: Elbilforeningen Vis mer
Publisert

Elbil-eiere flest er svært godt fornøyd med bilene sine. Den norske Elbilforeningen har spurt over 15 000 medlemmer om hvor fornøyde de er med bilene sine.

Hele 94 prosent svarer at de er «svært fornøyd» eller «fornøyd». Bare tre prosent er «misfornøyd» eller «svært misfornøyd».

Og de aller mest fornøyde, 97 prosent, kjører altså Tesla Model 3. På den samme poengsummen totalt, men med litt lavere score for «veldig fornøyd», kommer de som kjører Kia e-Niro, Tesla Model X og BMW i3.

Teknologi og rekkevidde

Richard Atleen er altså en av Tesla-eierne i undersøkelsen som er svært godt fornøyd med sin Model 3. Han forteller hvorfor valget falt akkurat på denne bilen:

TI PÅ TOPP: Dette er de ti elbilene som topper listen over fornøyde kunder i Elbilforeningens nye undersøkelse blant sine medlemmer.
TI PÅ TOPP: Dette er de ti elbilene som topper listen over fornøyde kunder i Elbilforeningens nye undersøkelse blant sine medlemmer. Vis mer

- Teknologien til Tesla, ladenettverket, rekkevidden og det at man får en sprek bil med gode kjøreegenskaper til en lav pris, ble utslagsgivende. Jeg hadde drømt om Tesla en stund, men Model S var for dyr. Jeg fulgte med på Model 3, men ventet ett år med å kjøpe bilen for å slippe eventuelle barnesykdommer, sier Alten til elbil.no.

Han har nå hatt bilen i ett og et halvt år uten at det har vært noen problemer. Han framhever ladenettverket til Tesla som ekstra positivt:

Ingen rekkeviddeangt

- Vi kjørte 2 000 kilometer på Norgesferie i fjor og følte ikke en eneste gang på rekkeviddeangst. Vi opplevde helle ingen ladekø, bortsett fra ett sted, der to ladere var ute av funksjon. Det fikk vi beskjed om i bilen, så vi var forberedt. Vi ventet i ti minutter. Jeg gleder meg fortsatt til å ta meg en kjøretur i denne bilen, sier Atleen, som legger til:

- Det er mulig at man ser litt gjennom fingrene med enkelte ting. Auto-funksjonene på vinduspusserne virker å være første generasjon fra 80-tallet og lakken er dårlig, spesielt ved hjulbuene. Jeg har tenkt å stikke innom Tesla for å høre hva de mener om saken, men dette er nok i henhold til Tesla-standard, er jeg redd.

FORNØYDE KIA-EIERE: Med e-Niro (bildet) på andreplass og Soul Electric inne blant de ti beste, er Kia blant de elbilene med de mest fornøyde kundene. Foto: Kia
FORNØYDE KIA-EIERE: Med e-Niro (bildet) på andreplass og Soul Electric inne blant de ti beste, er Kia blant de elbilene med de mest fornøyde kundene. Foto: Kia Vis mer

Fornøyde Kia-eiere

Even Sandvold Roland er senior kommunikasjonssjef for Tesla i Norge og på Island og er selvfølgelig godt fornøyd med resultatene i kundeundersøkelsen.

– Model 3 er designet for å være en rimelig og enkel familiebil og den blir stadig bedre gjennom trådløse programvare-oppdateringer. Nå dekker vårt Supercharger-nettverk Norge på langs, og vi har investert tungt i service-kapasiteten vår i Norge de siste årene. Vi bruker ikke penger på annonsering og lever av fornøyde kunder som vil anbefale oss videre.

På ti-på-topp-listen over de mest fornøyde elbileierne finner vi også Kia med modellene e-Niro og Soul Electric. Begge bilene hare vært lenge på markedet og har vist seg å være svært energi-effektive også vinterstid. Også eiere av Polestar 2, Hyundai Kona, Mercedes EQC og Jaguar i-Pace er på ti-på-topp-listen over de mest fornøyde elbil-kundene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer