Rike vasker bilen sjeldnere

Neida, de velbemidlede kjører ikke nødvendigvis mer skinnende enn resten.

Noen deler av bilen SKAL du faktisk holde rene. Som kjennemerker, lykter og ruter. Foto: colourbox.com
Noen deler av bilen SKAL du faktisk holde rene. Som kjennemerker, lykter og ruter. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilvask en gang i uken? Det er ikke de rikeste som driver med slikt, viser en undersøkelse fra den britiske bilorganisasjonen AA.

– Mange bileiere gjør det til et stolt rituale å gjennomføre bilvasken søndag morgen. Men våre tall viser at du ikke behøver å være Rolls-eier for å være stolt av bilen din. De rikeste har nemlig skitnere biler, sier AA-president Edmund King i en pressemelding.

Bilvasken kan også skade bilen

Ikke så vaskeglade

AA har sett på hyppighet i bilvask og samholdt det med bileierens yrke og bakgrunn. Og tallene viser at arbeiderklassen, pensjonister og arbeidsløse har større tilbøyelighet til å vaske bilen ukentlig enn folk i sjefsstillinger eller med høyere utdanning. En av ti i den første gruppen vasker bilen ukentlig.

I gruppen som har fått benevnelsen "Professionals and managers" foretrekker hele en tredjedel å vaske bilen så sjeldent som annenhver måned, sammenlignet med 29 prosent blant de med lavest inntekt.

Tre prosent av alle de spurte vasker forøvrig bilen kun en gang i året eller sjeldnere, og yngre førere samt kvinnelige førere er mindre tilbøyelige til å vaske bilen hyppig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer