Rikingenes favorittbiler

Dårlige tider til tross, hundrevis av nordmenn har i løpet av året blitt eiere av splitter nye luksusbiler. I tillegg har mer enn tusen brukte luksusbiler blitt hentet fra utlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Årets åpenbare favoritt blant velstående nordmenn er Volvos høye firehjulstrekker, XC90. Ved utgangen av november hadde den norske Volvo-importøren solgt mer enn 200 XC90, som har en startpris på over 650.000 kroner.

Nestemann på listen, BMW X5, kan overhodet ikke måle seg med XC90. BMW-importøren har ikke klart å selge mer enn 86 eksemplarer av denne modellen, som har en startpris på nesten 780.000 kroner. Dette er en kraftig tilbakegang sammenlignet med fjoråret, da 151 nordmenn ble X5-eiere.

Heller ikke Mercedes-Benz ML gjorde det like godt i år som i fjor, selv om tilbakegangen er langt mer beskjeden. Hittil i år er det solgt 74 ML, mot 86 i samme periode i fjor. ML har en startpris på 655.000 kroner.

Touareg og ny Land Cruiser

Nykommeren Volvo XC90 har selvsagt mye av skylden for at både X5 og ML har tapt markedsandeler blant de velstående. Men XC90 er ikke alene om å ha ødelagt for de to firehjulstrekkerne. En annen nykommer, ved navn Volkswagen Touareg, har nemlig også tatt godt for seg av luksusbilkjøperne. Touareg, som har en startpris på 751.000 kroner er faktisk nummer fire på listen over årets mest solgte lusksubiler, med 56 eksemplarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer