Rimelig lekkerbisken av en stasjonsvogn

Peugeot 206 SW var noe så sjeldent som en småbil-basert stasjonsvogn. Om et års tid vil en spennende etterfølger være på plass.

Publisert
Sist oppdatert

De aller, aller fleste stasjonsvogner hører hjemme i kompakt- eller mellomklassen. Men det finnes noen svært få unntak. Blant dem er stasjonsvogn-utgaven av Skoda Fabia og Peugeot 206 SW. Sistnevnte ble tatt ut av produksjon i sammenheng med lanseringen av nykommeren 207, noe som betyr at Fabia stasjonsvogn nå er den eneste småbil-baserte stasjonsvognen som selges i Norge.

Inspirert av 407 SW

I desember 2007 vil imidlertid Fabia igjen få konkurranse. Da kommer nemlig stasjonsvogn-utgaven av 207. Bilen vil høyst sannsynlig, i likhet med 307 SW og 407 SW, bære SW-navnet (Station Wagon). På de manipulerte bildene vi viser her går det imidlertid tydelig frem hvilken av de to storebrødrene som designmessig har vært forbildet. Hvis Automedia får rett, vil nemlig 207 SW se ut som en mindre utgave av storebror 407 SW. Legg blant annet merke til den fremovervinklede D-stolpen, den fremoverbrettede bakruten og den lille, bakre sideruten.

Fra drøye 200.000 kroner?

Men bilen vil ikke bare bli vakker, den vil i tillegg bli rimelig. Riktignok vil den nok dessverre ikke bli like billig som forgjengeren, som startet på 180.000 kroner. Det er imidlertid lov å håpe på en innstegspris som ikke ligger veldig mye over 200.000 kroner. Det er i hvert fall et faktum at kombiutgaven av 207 i dag starter på drøye 180.000 kroner (1.4 XR 75 hk). Og vi ser ingen grunn til at stasjonsvogn-tillegget skal være høyere enn 20.000 kroner. Dessuten vil den norske Peugeot-importøren bli nødt til å forholde seg til Skoda Fabia, som har vært kjennetegnet ved svært aggressiv prising.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer