Beste bilinteriør

Rimelig norsk favoritt-SUV på lista over beste interiør

Derfor mener Wards Auto at Hyundai Kona har blant de ti beste bilinteriørene.

VERDENS BESTE INTERIØR? Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid imponerte Dinside, da vi testet den i høst. Nå er den på Wards Autos liste over siste års beste bilinteriør. Foto: Jamieson Pothecary
VERDENS BESTE INTERIØR? Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid imponerte Dinside, da vi testet den i høst. Nå er den på Wards Autos liste over siste års beste bilinteriør. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år siden 2011 har anerkjente Wards Auto brukt store ressurser på test av bilinteriør. Her får bilene anerkjennelse for sine prestasjoner i estetikk, komfort, ergonomi, materialbruk, passform og brukervennlig elektronikk.

Disse bilene var på lista for to år siden. I fjor var det ingen tyske bilmerker på topplista til Wards Auto.

Disse ti bilene presenterer vi her. Halvparten er imidlertid ikke tilgjengelig gjennom forhandler i Norge. Men de resterende fem er mer eller mindre til salgs på det norske markedet - kanskje med unntak av Lexus' luksusbil.

Bilene er listet i ti punkter, uten at vi har vektet noen verdi i punktene. Lenger ned i saken kan du også stemme på din favoritt. Vel bekomme.

10. Chevrolet Equinox

POPULÆR: Chevrolet Equinox får skryt for stilig og godt integrert interiør. Foto: Chevrolet

Denne doningen av en SUV er ikke å oppdrive her til lands. Det var spekulert i om tidligere General Motors-eide Opel skulle få selge bilen i Norge, men det ble raskt avfeid.

Opel har kanskje allerede nok problemer med Opel Ampera-e, elbilen som egentlig er en Chevrolet Bolt.

Uansett, Equinox får skryt for å ha et stilig og godt integrert interiør – i det de kaller én av Amerikas mest populære kompakt-SUV-er.

9. Hyundai Kona

DET LIGGER I DETALJENE: Hyundai får ros for grønne (eller annen valgt farge) som går igjen på en detaljer. Også touch-skjermen og head-up displayet får gode ord fra Wards Autos jury. Foto: Hyundai

Den kjære Kona har fått mye oppmerksomhet i Norge – først og fremst for sin elektriske versjon.

I USA har Wards Auto gitt kompakt-SUV-en mange tomler opp for at den relativt rimelige bilen har flotte detaljer i interiøret. Testerne mener fargene, som går igjen på blant annet sømmer og luftventiler gjør at Kona virker «langt fra billig».

Bilen får også skryt for head-up displayet, touch-skjermen og designløsningen på midtkonsollen.

Kona fikk en femmer på terningen hos oss i desember 2017. Men det er batteriversjonen nordmenn flest venter på, da den parkerer alle konkurrentene på rekkevidde.

8. Infiniti QX50

FIN KOMBO? Infiniti QX50 har mikset brunt, blått, krem og metall. Foto: Infiniti

Det luksuriøse japanske merket, eid av Nissan, er ikke å få tak i her til lands – om du ikke vil importere det selv da, vel å merke.

Infiniti QX50 er nok en kompakt SUV som høster godord fra Wards Auto.

Den får blant annet skryt for sin bruk av høykvalitets-materialer og at de har fått fargekombinasjonen brun, blå, krem og metall til «å leve sammen i vakker harmoni».

Døm selv.

7. Kia Stinger

SPORTSLIG: Interiøret i Kia Stinger er «praktfullt, elegant og atletisk», ifølge Wards Auto-juryen. Foto: Jamieson Pothecary

Kias luksuriøse sportsbil kom ifølge Wards Auto på denne lista uten diskusjon.

Det var først og fremst på grunn av en gjennomført konstruksjons-kvalitet, med krummede aluminiumsdetaljer, seter som imøtekommer aggressiv kjøring.

Et oppsiktsvekkende pluss får bilen for at alle juryens mobiltelefoner paret raskt og at berøringsskjermen var enkel å forstå.

I Dinside lot vi oss underholde da vi testet bilen i fjor.

6. Lexus LS 500

Her snakker vi luksus, japansk luksus. Direktørbilen er full av detaljer i interiørdesignet, noe som ikke er for enhver smark.

Da snakker vi alt fra foldet stoffmønster i dørbekledningen til krystallkuttet mønster i aluminiumsdetaljene. Wards Autos folk anerkjenner bilen fra tak til gulv og er «verdt hver dollar» ($90.000).

I Norge starter prisen på godt over 1,15 millioner kroner, mens luksusversjonen koster over 1,5 millioner norske kroner.

5. Lincoln Navigator

LUKSUS: I Lincoln Navigator får man noe av den beste luksusen som er på markedet. Foto: Lincoln

Lincoln Navigator er helt fornyet for første gang på 20 år. Men ifølge juryen er resultatet verdt ventetida.

Her er det brukt et lass av eksklusive skinnmaterialer, supplert med sølv- og tredetaljer.

Førersetet kan justeres elektrisk i hele 30 retninger, mens andre og tredje seterad også kan legges ned med elektrisk bryter. Da blir det mer enn nok plass til å ta med bagasje til hytta.

4. Porsche Panamera

LEKKER: Sporsbilen Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid byrd ikke bare på 650 hestekrefter. Detaljene inne i bilen kan også ta pusten fra deg. Foto: Jamieson Pothecary

Foruten å tilby det «alle» luksusbiler med respekt for seg selv – som oppvarmede og nedkjølte seter og mye mer – har Panamera Turbo S E-Hybrid «planetens beste massasjeseter», ifølge en jurydommer.

Vi har testet stasjonsvogn-utgaven.

Enkel forflytning mellom forskjellige kjøremodus, store skjermer og godt infotainment skal ha bidratt til en mer moderne brukeropplevelse.

Så kan vi bare nevne til slutt at Panamera Hybrid leverer 680 hestekrefter.

3. Ram 1500

RAM 1500: Pick up er den amerikanske drømmen. Ram 1500 kommer blant annet på topplista på grunn av flotte fargekombinasjoner, en bra skjerm og pene detaljer, som eksempelvis Harmon Kardon-høyttalerdekselet. Foto: Ram

Amerikanere elsker en god «truck». Og naturligvis må én være med i topp ti-lista også. Det er ikke helt ufortjent.

Lastebilen får skryt for å kombinere fargene indigo og «frost», samt sitt store fokus på detaljer – detaljer som for eksempel flotte deksel foran høyttalerne.

Berøringsskjermene har fått en viktigere posisjon i Wards Autos kåringer. På det punktet scorer Ram 1500 godt, med tolv tommer, dype fargetoner, god grafikk og enkel i bruk – også mens bilen er i bevegelse.

2. Range Rover Velar

Hos britiske Land Rover har de større forkus på materialer igjen. Og spesielt i Range Rover Velar.

VELAR: I Range Rover Velar er det mye svart-hvitt, luksus og flotte detaljer. Foto: Jamieson Pothecary

Vi testet bensinutgaven, Range Rover Velar P300, for kort tid siden.

Bilen Wards Auto testet ble levert med hvitt og svart interiør, trekantet perforeringsmønster på seter og høyttalere, samt mange flere interiørdetaljer i blant annet aluminium.

Bilen får også skryt for multifunksjonsbryterne, frigjort plass i midtkonsollen og en romslig følelse.

Luksus, sport og teknologi står i høysetet, noe komforten kommer fram i form av gode massasjestoler.

1. Toyota Camry

«Er dette en Camry?»

OVERRASKER: Det er ingen selvfølge å se Toyota på en slik toppliste, men juryen i Wards Auto mener Camry overrasker med flere detaljer. Foto: Toyota

Dette er den mest oppsiktsvekkende bilen på lista. Toyota Camry har ikke vært til salgs i Norge på mange år, men har aldri vært kjent for å ha blant markedets beste bilinteriør.

Camry er likevel blant verdens mest solgte bilmodeller.

Men nå er den altså på Wards Autos topp-ti-liste. Testbilen ble levert med rødt skinn, med detaljer i svart, sølv og «dristige former». Også head-up displayet får skryt, sammen med andre futuristiske anordninger.

Testerne trodde ikke helt på hva de testet, derav sitatet i starten av det tiende punktet.

Kilde: Wards Auto

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer