Rimeligere Allroad fra Audi prøvekjørt

Audi A4 Allroad er en stasjonsvogn beregnet på litt røffere forhold enn en vanlig A4. Samtidig er den betraktelig billigere enn storebror A6 Allroad.

ALLE FOTO: Cato Steinsvåg
ALLE FOTO: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (Dinside Motor): Allroad er et velkjent konsept fra Audi. Den første utgaven var basert på forrige generasjon A6 og kom allerede i 2000. Seks år senere kom dagens A6 Allroad. Nå kommer en ny Allroad-versjonen, men denne er altså basert på A4 og erstatter således på ingen måte A6 Allroad.

Også et par andre produsenter har biler i denne klassen. Volvo har XC70 og Subaru har Outback. Saab har også nylig offentliggjort sin 9-3X. Totalt sett er det likevel en liten klasse vi her snakker om.

Under 500.000

Det faktum at denne Allroaden er basert på A4 gjør den på mange måter mer spennende. Prisene synker nemlig betraktelig. A6 Allroad er en dyr bil med en startpris på 723.000 kroner. A4 Allroad blir ikke direkte billig den heller, men en startpris på 496.000 kroner er i alle fall klart lavere. For den summen får du en 2,0-liters dieselmotor med 170 hester. En litt svakere versjon av denne motoren kommer med 143 hester til høsten. Prisen på denne er ikke klar ennå, men vi vil anta at den vil ligge et sted rundt 470.000 kroner.

På toppen av dieselutvalget finner vi en 3,0-liter med 240 hestekrefter. Den begynner på 728.000 kroner. Eneste tilgjengelige bensinmotor er en 2,0-liters turbomotor med 211 hestekrefter. Den koster fra 648.000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer