Rimeligere BMW-diesel

BMW vil ikke bare være kjent for über-motoriserte råskinn. Nok et godt eksempel er 316d.

Foto: Cato Steinsvåg
Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW har annonsert sitt høstprogram med en god del endringer over hele fjelen. Vi har tidligere omtalt den nye kompakt-SUVen X1 og diesel-rekkesekseren på 306 hester som debuterer i 7-serie. Men også i de mer etablerte modellrekkene skjer det ting.

Aldrende

BMW 3-serie er over middagshøyden når det gjelder livssyklus; dagens modell ble lansert tidlig i 2005 og fikk ansiktsløftning på sensommeren i fjor. Mindre kostbare varianter er gradvis kommet til en modellrekke som fra start var relativt elitistisk. Eksempler er 316i som stasjonsvogn, 318d med automat og 320d med firehjulsdrift, som alle ble lansert i forbindelse med fjorårets oppgradering.

316d

Nå er det en ny innstegsversjon med dieselmotor som står på programmet. I dag er rimeligste variant 318d som koster fra 344.000 kroner før de uunngåelige sure ekstrautgiftene. Med sine 136 hestekrefter og 300 newtonmeter greier den 0 til 100 på under 10 sekunder mens den slipper ut 123 gram CO2 per kilometer. Det er dermed rom for en versjon under denne, og det blir 316d.

Godt posisjonert

Også i 316d vil man finne toliters-blokken som gjør tjeneste i samtlige av merkets dieselfirere, men her er det snakk om 115 hestekrefter og et utslipp på 118 gram per kilometer. Bilen vil dermed utløse en god del mindre avgifter enn "storebror". Dreiemomentet er 260 newtonmeter ved 1.750 omdreininger og det må sies at en toppfart på 202 kilometer i timen og 0 til 100 på 10,9 sekunder er absolutt godkjent for en bil som har lavere utslipp enn en spesial-sparemodell som for eksempel VW Passat, men som er kvikkere på veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer