Rimeligere BMW-SUV

BMW X3 kommer nå med en ny og rimeligere innstegsmotor. Spørsmålet er om den også kommer hit til Norge.

Foto: BMW
Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

X3 er BMWs foreløpig minste og billigste SUV. Den konkurrerer mot biler som Mercedes GLK, Volvo XC60 og Audi Q5, biler som alle sammen har kommet i løpet av det siste året. X3 begynner på 514.000 kroner og er dermed ingen billig bil, noe som heller ikke kan hevdes om de overnevnte konkurrentene. Den billigste motoren heter 20d, hvilket betyr en 2,0-liters dieselmotor med 163 hestekrefter. Dette er en laveffektversjon av den opprinnelige 177-hesteren som selges i de fleste andre markeder.

143 hester

Nå offentliggjør man imidlertid at en 18d også er på vei. Fortsatt dreier det seg om en 2,0-liter, men effekten er senket til 143 hestekrefter, med et dreiemoment på 350 newtonmeter. I et land med effektavgift, er dette en interessant nyhet ettersom prisen burde kunne gå en del ned.

165 gram CO2

X3 xDrive 18d, som er det fulle navnet, gjør 0-100 på 10,3 sekunder og har et blandet forbruk på 0,62 liter per mil. Det gir 165 gram CO2, hvilket er syv gram mindre enn 20d. Det er såpass lite at det vil være i den senkede effekten at det meste av avgiftsbesparelsen ligger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer