Rimeligere diesel-Mini

Flere vil få råd til en - fortsatt ganske sprek - diesel-Mini.

Rimeligere diesel-Mini
Publisert
Sist oppdatert

Med sitt oppsyn à la Littlest Pet Shop har Mini, siden den ble re-lansert i 2001, sjarmert millioner og blitt solgt i 1,5 millioner eksemplarer. Mens første generasjon ble forsynt med en dieselmotor fra Toyota har andre generasjon vært utstyrt med 1,6-literen fra Peugeot-Citroën.

90 hk

Det er så langt blitt tilbudt kun en 110-hestersvariant, som Cooper og som Clubman. Men nå kommer en innstegsversjon med 90 hestekrefter - Mini One D. Det dreier seg fortsatt om PSA-motoren, helt i aluminium, med 1,6 liter slagvolum, common rail direkteinnsprøytning og turbo med variabel geometri. Den yter her 90 hestekrefter ved 4.000 omdreininger og maksimalt dreiemoment er 215 newtonmeter ved 1.750 omdreininger.

Ganske kjapp

Tross rollen som økonomi-versjon er ytelsene ikke til å kimse av og den sporty lille tassen bør også i denne utførelsen kunne by på en underholdende kjøreopplevelse. 0 til 100 går i hvertfall unna på 11,5 sekunder mens toppfarten er oppgitt til 182 kilometer i timen.

Økonomisk

Forbruket oppgis til 0,39 liter per mil med utslipp av CO2 på 104 gram per kilometer. Disse gode resultatene er et resultat av at BMWs Efficient Dynamics, som hos mini heter Minimalism, blant annet sørger for regenerering av bevegelsesenergi og Auto Start Stop-funksjon (som gjør at motoren stopper når bilen står stille), samt girskiftindikator. Når sant skal sies er ikke disse resultatene bedre enn det den sterkere Cooper D på 110 hester klarer, så når det gjelder prisnivået er det kun den lavere effekten som vil utløse reduksjon i avgift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer