RK Coupé: Porsche/Ferrari-hybrid med 440 hester

Ifjor omtalte vi den meget eksklusive Studiotorino RK Spyder utviklet i fellesskap av Alfredo Stolas nye designstudio og Alois Ruf, som tilhører adelen blant Porsche-trimmerne. I år kommer kupéversjonen - som ikke er en trimmet Porsche Cayman.

Publisert
Sist oppdatert

Denne eksklusive sportskupéen ble presentert for publikum den 18. august i Carmel i California. I fjor utviklet Stolas Studiotorino modellen RK Spyder med basis i Porsche Boxster. I år er det kupéversjonen Cayman som har tjent som grunnlag for RK Coupé, men det er svært lite igjen av Porsche-modellen i det endelige produktet til tross for den ytre likheten.

Design-adel

Alfredo Stola er en av de mest aktede designerne i verden. Stola har stått for et utall konseptbiler og prototyper som har satt sitt merke på bilindustriens utvikling. Alfredo brøt for kort tid siden ut av familieselskapet og markerte seg kraftig i fjor med Studiotorino. Vi har nå beviset på at det ikke dreide seg om noe blaff men en mer varig og seriøs satsing på en nisjepreget og eksklusiv kombinasjon av design og ingeniørkunst. For å skape denne kupéen fikk Stola og Ruf hjelp av designeren Brovarone (eks-Pininfarina med modeller som Dino og Peugeot 504 på samvittigheten) som formgiver. Sluttproduktet har så og si ingen elementer felles med Porsche Cayman. Porsche 904 og Dino 246 GT skal ha forsynt designerne med den grunnleggende inspirasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer