Røde biler tryggest

Et britisk forsikringsselskap har funnet ut at sølvgrå og hvite biler er oftere innblandet i ulykker enn rødlakkerte.

Røde biler tryggest
Publisert
Sist oppdatert

At biler med sterke farver synes bedre i trafikken, visste vi. Men at sølvgrå biler faktisk er innblandet i dobbelt så mange ulykker som røde, det var nytt for oss.

Grå, hvite og blå

Men det er altså konklusjonen til det britiske forsikringsselskapet Accidentcare. Selskapets undersøkelse viste at røde og sølvfarvede biler var innblandet i omtrent like mange ulykker, til tross for at det i selskapets portefølje fantes omtrent dobbelt så mange rødlakkerte som sølvfarvede biler. Undersøkelsen viser at også hvite og blå biler relativt sett er innblandet i flere ulykker enn de røde.

Vi vet ikke hvor omfattende og grundig denne undersøkelsen er. Vi vet heller ikke om tallene er direkte overførbare til norske forhold. Men med tanke på vår mørke årstid, skulle det ikke forundre oss om man kunne funnet like interessante tall her i landet.

Så ofte krasjer de
Antall biler
i % av total
Antall skader
i % av total
Røde29 %21 %
Blå30 %27 %
Hvite14 %17 %
Sølvgrå14 %19 %
Kilde: Den norske Bank (DnB)/Accidentcare

Forklaring: Tallene viser at det i utvalget finnes dobbelt så mange røde som sølvgrå biler (29 mot 14 %). Likevel er de sølvgrå bilene nesten innblandet i like mange skadetilfeller (21 og 19 %).

Kilde: Den norske Bank (DnB)/Accidentcare

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere artikler om trafikk-sikkerhet.
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer