Røffere Volkswagen Touran

Volkswagen Touran har ikke rukket å komme på det norske markedet før en røffere utgave også presenteres. Her er de første bildene av CrossTouran.

Den ekstra bakkeklaringen kan være kjekk å ha i Norge Foto: Volkswagen
Den ekstra bakkeklaringen kan være kjekk å ha i Norge Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Touran er Volkswagens populære fleksibil som nylig er presentert i ny utgave. Den lanseres i Norge i september. Men allerede nå viser man en litt tøffere variant, nemlig CrossTouran.

Som navnet antyder dreier det seg om en SUV-inspirert versjon av vanlige Touran. Bilen har fått blant annet to centimeter ekstra bakkeklaring, bredere dekk på 17-tommers felger, utvidede hjulbuer og litt ekstra plastbeskyttelse på karosseriet.

Noen ekstra detaljer er også på plass innvendig allerede som standard, for eksempel ”ekstra komfortable seter”, som Volkswagen kaller det.

Les vår prøvekjøring av Touran her.

Ikke firehjulsdrift

Til manges skuffelse kommer imidlertid ikke CrossTouran med firehjulsdrift. Per i dag er det ingen av fleksibilene i klassen som har dette. Storebror Sharan kommer riktignok med det neste år. Men litt ekstra bakkeklaring og fjæringsvei hjelper faktisk en god del på dårlige og humpete veier som mange sliter med her i landet.

Motorer

Motorene spenner fra 105 til 170 hestekrefter, og vi regner med at det er snakk om de fleste av de samme motorene som i vanlige Touran. På dieselsiden betyr det 1.6 TDI med 105 hestekrefter og 2.0 TDI med henholdsvis 140 og 170 hestekrefter. Bensinmotorene i vanlige Touran er 1.2 TSI med 105 og 1.4 TSI 140 hester, og vi tipper i alle fall sistnevnte blir med til CrossTouran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer